Metoden för Koppling

Metoden för kopplingen är processen att hooking en traktor till en släpvagn. Det är en av de viktigaste uppgifterna för lastbilsförare jobb, eftersom att göra det felaktigt kan orsaka allvarliga skador på traktorn, släpet eller andra förare. DOT kräver drivrutiner för att slutföra en grundlig inspektion av traktorn och trailern innan körning för att säkerställa att båda är i säkert skick. Detta före resan inspektion process gör körningen semi lastbilar säkrare för föraren och den allmänna bilismen allmänheten. Förberedelser till Hook godkänner
Trailer

Använd varningsblinkers under processen för koppling till en trailer. Tillbaka traktorn på framsidan av släpet, rada upp de bakre däcken på traktorn till bredden av trailern med hjälp av dina backspeglar. Stanna precis innan traktordäck gå under trailern. Ut ur bilen och se till att botten på släpvagnen är uppradade med plattformen för vändskiva. Dumpa dina krockkuddar och långsamt tillbaka traktorn under vagnen tills alla fyra bakre traktordäck (drivaxlar) är under trailern.
Anslutning till Trailer

Höj dina krockkuddar. Kontrollera landningsstället på släpvagnen och höja det ungefär en tum från marken, om det behövs. Kontrollera att kopplingstappen är uppradade för att tas emot av det femte hjulet. Kontrollera att frigöringsarmen på vändskivan är i upplåst läge. Backa traktorn tills du hör vändskivan inställd på kingpin. Sätt trucken i första växeln och försiktigt ryck framåt på vagnen för att säkerställa att vagnen är ansluten till traktorn. Se till frigöringsarmen av det femte hjulet är i det låsta läget. Höj landningsstället hela vägen och haka det glada händer på släpet, vilket gör att inga luftläckage. Efter Anslutning till Trailer


Gå runt hela lastbilen och släpet. Kontrollera för att vara säker på att alla däcken är ordentligt pumpade och att det finns tillräcklig slitbanan på däcken. Lyssna efter eventuella luftläckage. Kontrollera datum för registreringsskylten på släpvagnen. Kontrollera alla lampor och signaler arbetar på både vagn och traktor. Kontrollera reflexband på sidorna och baktill på vagnen, och se till att släpets dörrar är låsta och säkra.
Problem och förebyggande

Slutföra kopplingsprocessen hjälp dessa steg, i denna ordning, hindrar förare från att göra vissa farliga fel. Till exempel, om du tillbaka under släpet och försöker ställa kungen stiftet utan att förlägga inriktning med vändskiva, kan du hoppa kungen stift. Om detta händer kommer bogserbåten testet visar att du är ansluten till vagnen, men när du gör en skarp sväng släpet glider av för vändskiva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144607.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.