Larvband Components

Känd för sin förmåga att manövrera över ytor otillgängliga med vanliga hjul uppställningar, spår CATERPILLAR power många typer av tung utrustning, från stridsvagnar till bulldozers. Den första caterpillar-typ spår patenterades 1901 för Lombard ånga log dumpern. Den Caterpillar Corporation är specialiserat på kontinuerlig bana-drivna maskinen, och Caterpillar namnet används ofta för att beskriva någon kontinuerlig, track-drivna systemet. Spåret

Metal larvband är utformade liknande kedjor, och har skarvar på vartannat länkar, detta gör att spåret byta vinkel trots att anpassa sig till förändringar i ytan. Används ofta på mindre maskiner, kan larvband vara länkar, eller ett stycke spår, beroende på storleken på spåret. Gummit konstruktion tillåter banan att böja med terrängen ändras, och är ofta en del av en total underredessystem, konstruerad som en enhet i ett stycke, vilket gör att det spår som skall monteras på en mängd olika maskiner.

drivkomponenterna

larvband drivs av ett drivhjul, som kan ha tänder, såsom ett kedjehjul,

att ingripa med spåret. Drivhjulet, som förblir i ett fixerat läge, kan monteras vid fronten, eller bakre, av larvband. Vid den motsatta änden av enheten är det medlöpande hjulet, som inte är fast. De odrivna hjulvinklar fronten, eller bakre (beroende på dess plats) på banan att klättra över några hinder. Det medlöpande hjulet fungerar också som en spännare, ta upp eventuella slack i spåret. Hålls på plats av upphängningskomponenter
Suspension Typer

larvband, som är antingen Christie eller Vickers-typ upphängningar. Enligt artikeln, "A History of larvband," Christie suspensioner använda stora hjul, på vilka larvband sitter. Denna suspension identifieras genom Banavsnitt hängande över varje hjul efter att det löper över drivhjulet och frigående. Vickers suspensioner använder en rad mindre returrullar att hålla spåret nivå mellan kugghjulet och drivhjulet.
Rollers

Rollers, en viktig komponent av larvband suspensioner, guida spåret via dess kontinuerlig drift. Caterpillar erbjuder tre typer av rullar, och det arbete som behövs belastningen på maskinen avgör vilken typ rekommenderas. Bandrullar kan ha en eller två flänsar, med bredare dubbla fläns rulle motsätter spår välta. Bärrullar införliva stora axlar och lager, medan stjärniga rullar är konstruerade för att fungera i frysning förhållanden, eller i situationer där en överdriven mängd material uppbyggnad inträffar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144605.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.