Skillnad mellan Silverado & C /K paket

Chevrolet pickups kom till sin rätt under det sena 50-talet med tillkomsten av overhead V8-motor. Sedan 1962 har Chevrolet används antingen C /K beteckning eller Silverado på åtminstone några av sina pickup-modeller, men idag bara Silverado namn är fortfarande i bruk. Närvarande under 2011, finns det flera bensin versioner och en hybrid pickup säljs under Silverado etiketten. C /K

Egentligen hänvisar C /K symbol till ett en-bokstav beteckning som Chevrolet och GMC lastbilar användes från 1962 till 1998. Den 1/2, 3/4 och 1-tons lastbilar pickup för dessa år skulle få antingen C eller K brev, men inte båda. Efter C eller K brev var ett numeriskt värde på antingen 10, 20 eller 30. Så i 1964, skulle pickup köpare har ett val av att köpa en C-10, C-20, C-30, K-10, K-20 eller pickup. (K-30 fanns inte tillgänglig vid den tidpunkten). Varje C pickup avses en tvåhjulig, bakhjulsdrift, K innebar en fyrhjulsdrift. Siffrorna anges vikt kapacitet (1/2, 3/4 och 1 ton). Den rakt fram C /K-systemet var i kraft till 1998, men under dessa år talsystemet blev mer komplex.
Trimtyp

I början av 70-talet, Chevrolet började använda färgglada namn och olika trim stilar för att accent sina C /K pickups. Förutom en C eller K, kom varje lastbil utrustad med en elegant namn såsom Silverado, Cheyenne och Scottsdale. Den Silverado trimtyp började 1973 och fortsatte under 1998. Under dessa år Chevrolet C och K-modeller pickup fanns i alla dessa trim stilar, plus det fanns fortfarande ett antal placerad bakom C eller K.
Silverado

År 1999 var den Silverado släpptes som sin egen Chevrolet modell och är fortfarande i produktion under 2011. Den Silverado av dessa år väldigt mycket liknade GMC Sierra, men med färre alternativ. År 2003 gick Chevrolet för mer makt med Silverado SS, en högpresterande pickup med en mycket kraftfull V8 under huven. Sedan år 2005, tog Chevrolet ett steg i motsatt riktning genom att montera en gas-sparande hybridmotor i Silverado. Addera CC och CK

Även om C /K namnge systemet övergavs 1999, Silverado tillsammans med andra mickar använder ett cert och CK bokstavsbeteckning att skilja mellan tvåhjulsdrift och fyrhjulsdrivna fordon kör. Den enda skillnaden är att bokstäverna inte längre representerar en seriebeteckningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144602.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.