Skillnader mellan '55 och '57 Chevy Trunk Lids

Den 1955-1957 Chevy är en av de mest kända grupperna av amerikanska bilar. Klassisk design och distinkta utseende gjorde dem genast populär, och de förblir så i dag. Med en sådan nostalgi för "Tri 5" bilar, eftersom de kollektivt är bekant, entusiaster leta efter alla möjligheter att hitta en originell bil och återställa den till nyskick för körning, visande, eller skräddarsy. Naturligtvis sant samlare vill ha allt på en renoverad bil för att vara original, men med tiden, kan mycket av stål av dessa bilar rostar till viss del, oftast går att reparera. Eftersom många av de delar mellan '55 och '57 var utbytbara, har det blivit acceptabelt att använda en del från en alternativ år. En gemensam del för att byta är däcket locket. Fysiska skillnader
Restorers måste vara försiktiga innan handeln och köpa eftermarknaden delar.

lastbil lock för Tri 5 Chevys har en identisk profil. Fysiskt kommer man passar direkt i stället för den andra utan någon ändring, slipning, eller plåtslageri. Det finns några skillnader, dock att konservatorer erkänna innan grossist byta ett däck lock.
Weatherstrip Montering
Rost kommer att äta bort på metallen, vilket gör det helt usesless och en hälsofara.

1957 Chevy locket hade hål borrade runt dess inre omkrets så listtätning kunde installeras med clips, ungefär som inredningen. På 1955 års modell, har dessa hål existerar inte, eftersom weatherstripping limmades på plats. Denna skillnad är den främsta anledningen till att bålen lock får bytas ut. Hålen i '57s stammen blev perfekta platser att introducera vatten, och som ett resultat bottnarna och insidan av '57 lastbilar skulle rosta sönder bortom reparation. Detta gör en bagagelucka för en '57 nästan omöjligt att hitta som originalutrustning. Resultatet har blivit för byggare att göra det näst bästa, vilket är att använda bagageluckan från en '55 Chevy, som inte har hålen och därmed aldrig upplevt uppsamling och rostar.


Skylthållare Konsoler
liceanse hållare är en liten, men signifikant skillnad i äldre Chevy modeller.

annan skillnader mellan bakluckor är platsen och antalet hål för montering av exteriör trim och hårdvara. Den registreringsskylt innehavaren är en sådan skillnad. På 1955 Chevy var registreringsskylt hållare monterad med två vertikala hål borrade i locket. På 1957 års modell, var dessa monteringshål ändras till horisontell ge Skylthållare mer styvhet på bilen.
Bowties, "V" s, och bokstäver

Den andra skillnaden mellan de båda locken är placeringen och antalet hål som behövs för Bowtie emblem "V," och namnet emblem Chevrolet eller Bel Air. Eftersom kombinationen av emblem varierat med varje år och varje modell (150, 250 och Bel Air), hitta en exakt mönster ersättare borra för modellen att redone är viktigt. På 210 och 250 modeller, hade 1955 stammen bara en Bowtie emblem monterat. Å '55 Bel Air, var Bowtie emblem kompletteras med ett "V"-formen under. För de 1957 modeller, hade 210 och 250 ett emblem arrangemang identisk med '55 Bel Air, men den "V" emblem i 1957 var tunnare och bredare. På '57 Bel Air, var Bowtie ersätts med ordet "Chevrolet" i manusförfattande installerat över "V." Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144591.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.