Hur man använder en Jake Brake

Den Jacobs motorbroms, mer känd som en Jake Brake, är en anordning som fördröjer ventiltider på en dieselmotor för att använda motorn för att bromsa bilen. Använda en Jake broms för att bromsa en lastbil ner ger föraren bättre kontroll över fordonet, och samtidigt spara slitage på färdbromsen och förhindrar att bromsarna överhettas på branta nedgraderingar. Saker du behöver
Inga
Visa fler instruktioner
1

Starta dieselmotorn och låt den uppnå normal driftstemperatur. Det ständiga flödet av olja vid arbetstemperatur är nödvändiga för driften av Jake bromsen.
2

Vrid Jake broms "On /Off" switch, normalt placerad på lastbilens instrumentbräda, till "On "positionen.
3

Ställ" High /Low "omkopplare, vanligen placerad bredvid" On /Off "switch, till önskat läge. Ställs brytaren på "Låg" aktiverar Jake broms på tre av de sex cylindrarna i dieselmotorn. Använd "Låg" för lätta laster på plan mark eller lätta kvaliteter. Ställs brytaren på "Hög" aktiverar Jake broms på alla sex cylindrar. Använd "Hög" för tyngre laster, nedför en brant backe eller om bromsa fordonet fortfarande kräver färdbromsen.
4

Ta den högra foten från gaspedalen. Detta kommer att aktivera Jake bromsen. För att avaktivera Jake bromsen, gaspedalen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144576.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.