Effekten av Aerodynamik på traktortrailers

Traktor släp, tung och torg, är i ständig konflikt med luft. Det finns tre huvudsakliga aerodynamiska effekter som traktortrailers orsakar när de rumble på vägen, som alla skapar "drag" eller luftmotstånd och kräver att de stora lastbilarna bränna mer bränsle för att motverka det. Pushing luft framåt

mer trubbiga - platt och fyrkantig - en traktor-trailer är up front, desto mer luft det driver framåt, skapa ett område med högt tryck. Lufttryck och dra ökar snabbare lastbilen går. Traktorer har ofta stora, fyrkantiga radiatorer, platta och utstickande strålkastarna och många platta bihang (lampor, speglar, slutrör, vindskydd, etc.) som lägger bitar av friktion. Många vagnar nu har rundade och mer aerodynamiska hörn fram.
Undanträngande luft åt sidorna

högt tryck tränger luft som mestadels kommer att skjutas till sidorna av traktorn släpvagn, med en del också gå över eller under fordonet. Detta orsakar grumlighet, eller förflyttning av luft i olika riktningar, längs släpet kroppen, som ibland kan producera ett sug som drar andra fordon och föremål mot trailern. Turbulent luft får också in i utrymmet mellan traktor och släpvagn, liksom på några "hål" i lastbilens eller trailerns ytor.
Ritning luft i slutet

trubbiga änden av den typiska "låda" trailer uppvisar de motsatta aerodynamik i den främre änden. Trailern änden s plötsliga innebär den grumliga luft på sidorna passerar det genom och lämnar ett område med lågt tryck direkt bakom släpvagnen, i sin tur orsakar ett vakuum som suger luft tillbaka in i den. Detta vakuum också kan dra tailgaters tillsammans, så att de kan använda mindre bränsle, men att skapa en farlig körning situation. Addera minskar luftmotståndet

lagar som sedan 1980 har gjort det längre traktorns släp , möjliggör lastbilstillverkare att skapa längre och mer rundade traktorer och minska mängden högt genererade trycket. Truckers också har lagt enheter, kallade kåpor, för att avleda luft från gapet mellan traktor och släpvagn och över släpet taket. Mindre, dra-inducerande hål mellan traktorns hjul - såsom bränsletankar och lådor batteri - också har fyllts med kåpor, och andra aerodynamiska förbättringar inkluderar fälg omslag, rundade eller flush lampor och "kottar näsa" på framsidan av släpvagnen. Trailer tillverkare har också läggas till under-trailer kåpor som skickar luft mot botten av släpvagnens ände, vilket minskar lågt tryck där och låta luft passera lättare. En annan konstruktion reducerar lågt tryck på baksidan av vagnen genom att lägga till en konstgjord rundad ände, som kan vikas ned plant för att öppna dörrarna och tillbaka på lastbil upp till en docka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144574.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.