Random DOT Inspektion Fördelar

Det amerikanska Department of Transportation (US DOT) övervakar de amerikanska motorvägarna och att fordon som kör på det. Den amerikanska DOT reglerar tungt kommersiella lastbilstransporter industrin. Inspektioner är ett sätt att myndigheten säkerställer att de lastbilar på vägarna är säkra och drivs av en säker förare. De statliga DOT agenter utföra slumpmässiga kontroller. Trots motvilja omgivande stickprovskontroller, de har fördelar för säkerheten i amerikanska motorvägen systemet. Driver Safety

att förhindra olyckor på vägen, skall föraren erhålla ett tillräckligt antal pauser och vila tid varje dag. De spelas in av föraren i en loggbok, som måste uppdateras vid varje stopp. Under en slumpmässig DOT inspektion, är förarens loggbok inspekteras för avvikelser. De som kör över de federalt uppdrag 14 timmar en dag tillåtna och de som inte tar tillräckliga pauser är fängslade. Detta hjälper till att hålla trötta förare av vägen, minska antalet olyckor och dödsfall.
Vehicle Safety

slumpmässiga DOT inspektion innebär en grundlig kontroll av bilens utrustning på insidan och utsidan. Lastbilen vägs också. En sådan metodisk process fungerar för att hålla lastbilar av vägen som är osäkra. Till exempel tillåter lastbilar med laster som väger mer än den DOT sätta sig i riskzonen för jackknifes och en pileups av fordon som färdas längs samma väg. Felaktiga bromsar, subpar däck och andra kränkningar satte också lastbilens förare och andra på vägen i fara. Den stickprovskontroller fångar dessa problem innan olyckor kan inträffa.
Hitta noncompliant

Som i alla branscher, det finns förare som kringgår lagar med liten hänsyn för risker. De slumpmässiga kontrollerna är utformade för att fånga dessa brottslingar och ta bort dem från vägen innan de kan orsaka olyckor.


Påföljder Varje stat fastställer straffet för brott som upptäcks under slumpmässig inspektioner. En lastbil hittades i strid innehas av statens DOT tills den kan bogseras till en DOT kontroll-certifierad mekaniker. Ibland last som trucken bär är beslagtas av staten. Den lastbilschaufför eller lastbil ägaren betalar en obligation eller böter för att få lasten tillbaka. Överviktiga lastbilar är inte tillåtet att resa tills de är ordentligt laddade. Ibland innebär väntar på en annan lastbil för att komma och ta på överlasten.

Vid tidpunkten för offentliggörandet, böter börjar på $ 150 och går upp till tiotusentals beroende på antalet brott i DOT inspektör finner. Licens upphävande och återkallande är också möjliga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144573.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.