Beskrivning av en traktor Air Ride System

En luft ride-system är en typ av automatisk avstängning. En traktor är en kombination av en halv lastbil med dess nyttolast dumprar eller släpvagn. Air Ride system på traktorns släp är begreppsmässigt desamma som på bilar, men de är unikt anpassade med luftslangarna att spänna från lastbilen till släpet. De är också större, med mer luft volym för att rymma större vikt truck och last. Väskor

Air Ride system använder luftcylindrar i stället för medlemmar steel suspension eller att förstärka medlemmar steel suspension såsom bladfjädrar. Toppen och botten av luftcylindrar är styva, metallskivor. Den runda cylindern är ett flexibelt och extremt tålig väska, tillverkad av en kombination av vävt material och gummi-liknande material såsom Hypalon-nylon som används i kommersiell klass gummi flottar. Cylindrarna är så hållbara, kan de tål nog lufttryck att avbryta ton gods utan att misslyckas.
Kompressor

Air Ride system använder en kompressor för att fylla och hantera lufttrycket i det pneumatiska systemet, som innefattar cylindrarna. Med en lastbil, kan samma kompressor användas för att driva eller förstärka andra system, t.ex. bromsar. Det är en grundläggande luftkompressor med en kolv som pressar in luft i en metall luftbehållare.
Ventiler

En mängd olika ventiler används i Air Ride system . Det viktigaste är ett återflöde eller anti-backventil. Detta är en ventil i vilken luften kan passera genom fritt i en riktning, men lufttrycket i den andra riktningen kan inte passera genom ventilen. En viktig orsak till anti-backflöde ventiler är att förebygga själva kompressorn från att vara den enhet som tätar lufttryck i. Medan kolven-ringen gör en tät förslutning, kan luften sakta läcka förbi. Utan ventilen, skulle kompressorn måste köra kontinuerligt för att upprätthålla trycket. Ytterligare en-vägs ventiler kan användas som säkerhetsventil som tillåter luft ur systemet men inte i. Addera Variable Ride

En viktig fördel med ride lastbil luftsystem är möjligheten att enkelt och dramatiskt variera fjäderupphängningsinställningens. En lastbil dragande ingen trailer vs någon dragande en släpvagn och lätt last kontra en som bär en mycket tung belastning alla hantera mycket olika. En extremt styv fjädring utan last kommer att ge sämre prestanda och vice-a-versa. Lastbil Air Ride system tillåter operatörerna att snabbt och enkelt förinstallera sina upphängningar beroende på deras last.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144568.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.