Divco Truck Historia

Divco lastbilar var leverans fordon producerade 1924-1986. Även Divco tillverkade lastbilar för en rad leverans tjänster, de var mestadels mjölk lastbilar. Det var inte förrän 1954 att lastbilarna regelbundet var utrustade med kyl istället för is. Bilarna kom som frambyggda versioner eller de populära snub-nosed modeller som var allestädes närvarande i efterkrigstidens förorter stadsdelar. Tidiga versioner

bensindriven frambyggda lastbil var en skapelse av George Bacon, en Wayne County, Michigan, ingenjör som konstruerade lastbilar för Detroit Electric Vehicle Company. Bolagets fordon var alla elektriska, men de hårda Michigan vintrarna vållade förödelse på batteriet när lastbilarna drivs under tung belastning. Bacon och en grupp investerare bildade Detroit Industrial Vehicle Company, som gick under förkortningen av Divco, för att producera bensin-drivna lastbilar. Prototypen 1924 användes en leroi bensinmotor. Ett år senare, levereras Divco 25 lastbilar till Detroit mejeri. År 1926 presenterade lastbilarna en fyrcylindrig Continental motor matchas med en fyrväxlad växellåda. Köpa och sälja The 1930

Divco utformat sina lastbilar som multi-stop fordon med en tung bromssystem och elsystem, och extra stor clutch. Som ett frambyggda fordon, föraren var framför framaxeln. Han kunde också styra trucken genom att stå på fotsteget. En vanlig version var modell G, som presenterade den trubbiga huva med öppen sidokroppar. Operatören kunde sitta bakom ratten eller stå i förarhytten eller på fotsteget när du använder en rorkult att köra. Den Modell H innehöll en droppe ram och en mittgång genom centrum av kroppen. Detta blev en standard på alla Divcos. År 1932, den ekonomiskt krisdrabbade Divco samman med Continental Motors bli Continental-Divco Corporation. Fyra år senare, förhandlat fram ett friskare Divco en separation från Continental och fusionerades med Twin Coach Company i Ohio, en leverantör av Helms Bageri lastbilar i Los Angeles-området, bland andra företag.
Efterkrigstiden Era

Liksom alla fordonstillverkare, upphörde Divco produktion av civila lastbilar under andra världskriget. När den återvände till produktionen 1945, tillverkade den lastbilar baserade på prewar design. Den producerade före kriget-stil Divco-Twin Model "U" med vikdörrar och den fyrcylindriga Continental motor. De 1946 Divcos presenterade en 100.75-tums hjulbas med en totalvikt på upp till 12.000 pund. och en sexcylindrig Continental motor alternativ. Ett Hercules sexcylindriga var standardutrustning på 1950-talet, och sedan en vanlig sexcylindrig Nash motor på 1960-talet. Divco slutligen erbjöd kylvagnar som en vanlig alternativ 1954.
Merger


Vid 1956 ägde Divco 75 procent av landets mjölkkor lastbilar. Divco samman med Wayne Works, som höll 25 procent av landets fordon skolbuss. Fusionen var att centralisera verksamheten i de båda bolagen för att spara pengar och samtidigt bibehålla en solid grepp på sina respektive marknader. År 1961 producerade Divco-Wayne partihandel leverans lastbilar med kroppar upp till 18 meter lång och försedd med en bakre hiss. Boise Cascade, Inc. förvärvade Divco-Wayne 1968. Två modeller presenterade 115 - och 127-tums axelavstånd med en 10.000 pund. nyttolast. Divco produktionen upphörde 1986.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144558.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.