Hur man fixar bränslefilter Läckage på min 2000 F350 7,3

Om du hittar en pöl av dieselbränsle på uppfarten under din 2000 Ford F350 med 7,3-liters dieselmotor, kan det vara från ett läckande filter. Gummilister kan hårdna och komprimera över tiden, vilket kan skapa en läcka antingen på toppen av huset eller på baksidan av höljet där bränslet dräneringsventilen är belägen. Det finns två enkla reparationer som du kan utföra som kommer att ta hand om den diesel som droppar från dessa platser. Saker du behöver
13 mm djup och socket
Ratchet skiftnyckel
dräneringskärlet
Stora låstängerna
Bränslefilter (inkluderar två nya packningar) katalog Rag
Torx T -20 bitars
¼-tums uttag Sida 2 ersättare dräneringsventil O-ringar
Visa fler instruktioner
bränslefilter Cap
1

Stäng av motorn och öppna huven. Ta bort de två muttrarna från trim locket på motorn med en 13 mm djup och socket och en spärrnyckel. Lyft locket rakt upp och lägg den åt sidan.
2

Placera ett uppsamlingskärl under motorn. Lokalisera den gul plast spaken på baksidan av kombinationen bränslefiltret bostäder och vatten separator. Vrid spaken mot passagerarsidan av bilen och låta bränslet att tömma i avloppet pan. Skjut spaken bakåt mot sidan av huset. Addera 3

Lossa runda locket från toppen av bränslefiltret bostäder i moturs riktning med ett par stora låstängerna. Ta bort locket från huset.
4

Roll packningen gummi avfasning från kanten av bränslefiltret locket och kassera den. Skjut på en ny packning - som kommer med ett nytt bränslefilter - på locket med den platta sidan av packningen mot kanten av locket. Smörj tätningen med en lätt beläggning av dieselbränsle appliceras med ett finger.
5

Thread bränslefiltret locket på bränslefiltret bostäder. Dra åt locket tills den kommer i kontakt med bränslet filterhuset. Dra inte åt locket eftersom den är gjord av plast och kan skadas.
6

Starta motorn och kontrollera bränslefiltret täckmantel för läckor. Dra åt locket något med låstänger, om det behövs. Sätt tillbaka trim locket och dra åt de två fästmuttrarna. Stäng huven. Addera Filter Dräneringsventil
7

Stäng av motorn och öppna huven. Ta bort de två muttrarna från trim locket på motorn med en 13 mm djup och socket och en spärrnyckel. Lyft locket rakt upp och lägg den åt sidan.
8

Placera ett uppsamlingskärl under motorn. Lokalisera den gul plast spaken på baksidan av kombinationen bränslefiltret bostäder och vatten separator. Vrid spaken - som ligger på dräneringsventil - mot passagerarsidan av bilen och låta huset för att tömma i avloppet pan. Skjut spaken bakåt mot sidan av huset.
9

Dra slangen gummi avloppet rakt ut i avloppet ventilen mot den bakre delen av fordonet. Placera en trasa under dräneringsventil till fånga fästskruvarna bör de hoppar. Ta bort de fyra skruvarna på dräneringsventil med en Torx T-20 bit placeras i en ¼-tums hylsa och spärrnyckel. Avlägsna trasan.
10

Dra dräneringsventil rakt ut från bränslefiltret bostäder och ta bort den från motorrummet. Bänd de två O-ringarna från baksidan av ventilen med en hakad verktyg och kasta dem. Rengör eventuella rester på O-ringen parning yta med hakad verktyg och en trasa. Tryck två nya ersättande O-ringar i baksidan av ventilen tills de sitter ordentligt.
11

Placera dräneringsventil på baksidan av bränslefiltret huset och dra åt de fyra skruvarna. Skjut på slangen gummi avlopp på baksidan av ventilen tills den sitter ordentligt. Sätt tillbaka trim locket och dra åt de två fästmuttrarna. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144552.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.