Hur man lägger frostskyddsmedel i en lastbil

frostskyddsmedel spelar en viktig roll genom att hålla en lastbil motor utsätts för extrema temperaturer och rostbildning. Kontroll av kylarens frostskyddsvätska nivå ofta ser till att din lastbil är i toppskick. Notera att inte alla frostskyddsvätska produkter tillverkas på samma dock. Det är viktigt att köpa frostskyddsmedel baserat på de extrema temperaturer på din klimatzon. Frostskyddsvätska köpt i ett milt klimat kommer inte fungera lika bra på ett fordon som körs i klimat med extrema temperaturer. Dessutom är mer frostskyddsmedel inte bättre för din bil, alltid använda det specificerade beloppet för din lastbil. Saker du behöver
skiftnyckeln
kylvätska behållaren
Funnel
Antifreeze
Visa fler instruktioner
1

Konsultera din instruktionsbok för att ta reda på hur mycket kylvätska din radiator kommer att hålla. För att säkerställa en korrekt blandning, blanda frostskyddsvätska 50-50 med vatten. Om din radiator kapacitet är sex liter, använd tre liter frostskyddsvätska och tre liter vatten för att fylla det.
2

Kontrollera motorn för att säkerställa att det är coolt. Trucken bör vila tre timmar efter körning innan du byter frostskyddsmedel.
3

Öppna petcock ventilen i botten av kylaren och låt kylarvätska rinna. Placera en samling pan under värmeelementet att samla vätskan. Ta bort kylarlocket att påskynda tömningsprocessen.
4

Stäng petcock ventilen när radiatorn är klar dränering. Placera en tratt i kylaren pipen. Häll frostskyddsmedel i radiatorn. Fyll kylvätska kannor med destillerat vatten och häll vattnet från varje frostskyddsmedel kanna i kylaren.
5

tillbaka kylarlocket. Starta motorn och låt den gå i fem minuter. Stäng av trucken motorn och låt den svalna. Ta bort kylarlocket och kontrollera vätskenivån. Toppa nivån av med vatten och lägg på locket igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144544.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.