Historien om Chevy Four-Wheel-Drive Pickup

I början av 1950, kan ägare av Chevy pickup konvertera sina bilar till fyrhjulsdrift med eftermarknaden utrustning, och många gjorde så. Inom bara några år, erbjöd Chevrolet fyrhjulsdrift som en fabrik alternativ, och under de kommande decennierna, uppgraderade tillverkaren sina fyra-hjulsdrivna pickups med ny teknik. NAPCO och tidig 4WD

De tidigaste Chevrolet 4x4 pickup lastbilar var de byggda med Powr-Pak konverteringssatser tillverkas av NAPCO Industries. I början av 1950-talet, var dessa konverteringssatser används av eftermarknaden customizers att uppgradera Chevy lastbilar till fyrhjulsdrift, först på trekvarts ton och större lastbilar och sedan på halv-tons pickup när Chevy introducerade sin V-8 "Task -force "modeller i 1955. Början i 1957, förvärvade Chevrolet konverteringssatser från NAPCO för att erbjuda fabriksbyggd fyra-hjulsdrivna bilar, även om de fabriksbyggda lastbilar var endast tillgänglig med en sexcylindrig motor.
1960 och 1970

År 1960 upphörde Chevrolet använder NAPCO konverteringssatser och började bygga fyra-hjulsdrivna pickups av egen design. Bolagets omgjorda lastbilar presenterade en dedikerad chassi för de fyra-hjulsdrivna modeller, medan de nya två-hjulsdrivna bilar använde ett chassi med individuell hjulupphängning. De fyra-hjulsdrivna bilar erbjöds i halv-och tre-kvarts ton versioner. År 1967 introducerade Chevy Custom Sport Truck, en ny modell som kombinerad bil-liknande lyx med fyrhjulsdrift, och alla av bolagets fyra-hjulsdrivna bilar presenterade en ny lägre design. Modellerna fick endast mindre revideringar genom det tidiga 1970-talet.
1980

viktigaste nyheterna i Chevy fyra-hjulsdrivna lastbilar under 1980 inkluderade en övergång till en aluminium överföring fallet som en del av ett program för viktminskning och införandet av en ny fyra-wheel-drive system med automatiska nav låsning front. Med det nya systemet, var en förändring från fyra hjul till tvåhjulsdrift göras genom att skifta till tvåhjuliga, stoppa och sedan backa långsamt för en kort sträcka. Övergången från tvåhjuliga till fyrhjulsdrift kan göras i farten vid låg hastighet. Också nytt på 1980-talet var en fyra-hjulsdrivna version av S-10 kompakt pickup, först introducerades 1983.
Senare 4WD

År 1988, en omdesign av Chevy s mickar förde en ny fyra-wheel-drive system som erbjuds på-the-fly växling från tvåhjuliga till fyrhjulsdrift och tillbaka vid varje hastighet. Systemet använde en front-axel disconnect mekanism som ansluts direkt från en in-cab spaken till överföringen. År 1999 bytte Chevy namnet på dess C /K pickup linjen till Silverado, och fyra-hjulsdrivna versionerna av de flesta Silverado modeller erbjöds. Under 2009 införde företaget en gas-elektriska hybrid version av Silverado, vilket också var tillgänglig med fyrhjulsdrift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144541.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.