Traktor PM Checklista

Hålla din traktor trailer på vägen är viktigt att leverera i tid och göra en vinst. Utföra ett PM eller förebyggande underhåll checklistan regelbundet förhindrar on-the-road haverier som resulterar i kostsamma bogsering räkningar och reparationer. Förare ska logga sina underhållsplaner tillsammans med alla reparationer och anteckningar, som kan anges i händelse av haveri eller överföring av utrustning. Motor

Förebyggande underhåll på motorn och tillhörande komponenter är avgörande för att förhindra stopp och kostsamma reparationer. När du öppnar huven, visuellt inspektera motorrummet för eventuella läcker eller tecken på värmeskador. Avlägsna luften filer och inspektera för skada eller överskott slitage och byt därefter. Motor och transmission oljenivåerna måste kontrolleras och toppade som behövs. Kontrollera bälten för lämplig spänning och inspektera alla slangar för sprickor och tecken på slitage. Oljebyten är viktiga för att förlänga motorns livslängd och bör göras på tillverkaren rekommenderade intervall. Addera Interiör

Interiören i lastbilen innehåller all säkerhet föremål, förare bekvämligheter och instrument som används för att köra lastbilen säkert. Med lastbilens motor igång, testa instrumentpanelen för att säkerställa att alla mätare och strömbrytare fungerar. Tryck ner koppling och bryta pedaler flera gånger för att se att de är i rätt skick. Säten och säkerhetsbälten som visar överskjutande slitage bör ersättas för att garantera säkerheten. Vänd luftkonditionering och värmare på och testa för korrekt drift, speciellt i extremt kalla eller varma miljöer.
Exterior

Utsidan av en traktor är känsliga för skador och slitage från elementen och objekt på vägbanan. Det är nödvändigt att inspektera utsidan av din traktor trailer varje resa för trasiga positionsljus, sprickbildning kropp, fönster skador och saknade reflexer. Kontrollera däcken varje gång du stoppar fordonet till vila eller bränsle för att säkerställa korrekt inflation och åtgärda eventuella skadade däck. Inspektera hydrauliska ledningar och reservoarer för läckor och säkerställa korrekt vätskenivåer.
Trailer

Förebyggande underhåll på släpet är lika viktigt som det är på lastbilen för att förlänga dess livslängd och minska haverier. Däcken ska inspekteras regelbundet och är lätt gjort vid bränslepåfyllning stationer. Trailer dörrar och jack mekanismer plattan bör smörjas regelbundet för att hålla dem röra sig fritt och att undvika damm från att skada de rörliga delarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144512.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.