Vad är en Toyota Hilux Pickup?

Toyota Hilux är den A-10 Warthog av pickup lastbilar. Det är inte särskilt kraftfull, det är inte den största som någonsin producerats, och det är inte den vackraste överlägset. Det använder inte all den nyaste en högsta-tech hårdvara, och det saknar marknadsföring blixt av andra, snyggare erbjudanden. Liksom sina flygplan motsvarande är det Hilux älskade bland dem som verkligen vet det, en flygande tank och en kanon på hjul. Inledning

De flesta amerikaner har antingen aldrig hört talas om den legendariska Hilux, eller tror att lastbilen linjen gick bort i 1976. Infördes 1958, var den lilla Hilux pickup Toyotas inträde i Amerika spirande compact-lastbilar pickup marknaden, konkurrerar främst med Mazda B-Series (senare rebadged som Ford Courier). Den Hilux slitsade mellan mindre Briska och fullstora Stout. Den Hilux passar in i ett slags Guldlock zonen för import lastbilar, stora nog för att kunna användas men liten nog inte direkt att konkurrera med etablerade erbjudanden som Ford F-Series eller Chevrolet C /K. Addera Re -badging

Som av 2011, har Hilux producerats i sju generationer. De två första generationerna (1968-1972 och 1972-1978) började säljas i USA initialt som Hilux, men Toyota tappade namnet 1976 och rebadged Hilux som en "Toyota Pickup" när de insåg att det var i själva verket den enda pickup de säljs i Nordamerika. Detta kan ha berott delvis på namnet, vilket innebar "hög lyx." Faktum var Hilux lyxigare än den gamla Stout, men var långt mindre än andra bilar som erbjuds på 1970-talet.
Popularitet
p Det har sagts av A-10 Warthog att det var det enda flygplanet som någonsin producerats som var avsedd att överleva träffar istället för att undvika dem. Detta är en ganska exakt beskrivning av Hilux (aka Toyota pickup, SR5, Toyota Trekker), vilket alltid handlas mer på sin legendariska pålitlighet och go-någonstans anda än dess direkta resultat. Den sista sanna "Hilux" lämnade amerikankuster 1995, då Toyota ersatt den med större och mindre robusta Tacoma.
Special Achievements

Jeremy Clarkson i BBC: s prisbelönta show "Top Gear" har alltid utropat invincibilityen av Toyotas mini-lastbil. På showen "Hur man förstör en Hilux" segment, som Clarkson en diesel Hilux i brand, tappade en byggnad på toppen av det och parkerade över natten på botten av Engelska kanalen. Efter några uttorkning och tankning, började den mäktiga Hilux upp och Clarkson körde hem från stranden. Clarkson och James May senare skulle gå på att ställa ett världsrekord genom att köra en modifierad Hilux över den frusna Nordsjön och till Nordpolen (Top Gear Polar Special), och sedan upp sidan av en aktiv vulkan. Hilux gjorde det också till Sydpolen under 2009 under Omega 3 Sydpolen Race (medan körning med släpvagn), vilket gör det till den första 4WD fordon att se båda sidor av planeten Jorden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144507.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.