1960 Ford Pick Up lastbilar

Ford F-serie pickup datum till 1948, med Fords dramatiska nya efterkrigs styling av F-1-modellen. 1960 versionerna omfattade de fjärde och femte generationens F-serien pickups, som bevittnade några misslyckade designinnovationer, men var dessa modeller också tidiga framgångsrika försök att erbjuda personbilskomfort kvalitet uppskov till F-serien utan att äventyra dess förmåga att utföra arbetshäst arbetsuppgifter . Dawn of 1960

Ford introducerade svepande stil ändringar i sina F-serie pickup lastbilar som börjar år 1961 genom att släppa de populära quad strålkastare till förmån för ensamstående strålkastare. Ford sänkte lastbilen och gjorde det bredare för att ge bättre stabilitet. Stylister strömlinjeformad näsan med en ny grill och tillplattad huven. Överföring från slutet av 1950 modellerna var Fords Styleside, eller platta-sidig, lådor last och Styleside, vilket var truckmaker s steg-side version. Basen Motorn 1961 var blygsamma 114-hästkrafter, 232-kubik-tums, in-line sexcylindrig standard posten. Dock kunde köparna beställa valfria 132-hästkrafter 262 straight-sex eller 135 hästkrafter 292 V-8. Mestadels bortglömd idag Addera unibody konstruktion

var Fords radikal Försök att framställa F-serien som en unibody-enhet, genom att integrera lasten rutan i hytten för en enda kropp enhet. Pickup lastbilar även i dag ha en egen säng och hytten så att rutan för att böja när du bär tunga laster. Men lastbil beslutsfattare så tidigt som på 1950-talet försökte försköna sina lastbilar genom att integrera lasten rutan in i hytten för att eliminera hytten /säng gap. Chevrolet använde inte unibody konstruktion, men dess Cameo Carrier var ett tidigt försök att effektivisera rutan genom att införliva kroppen paneler blossar in i hytten. Ford tog detta koncept ett steg längre genom att kopiera den kompakta Ford Ranchero utility coupe s unibody konstruktion för F-serien.
Få det fel

Idén om Unibody designen var bra, men genomförandet var dålig för en lastbil. Unibody konstruktion var mindre kostsamt än det konventionella utförandet. Det var färre stansade och poäng svetsning. Den strömlinjeformade monteringsbandet processen och lagt upp till 16 procent mer utrymme till boxen. Konceptet var långtgående. Ford erkände pickup var inte längre bara en ranch arbetshäst, men den förorts familj andra fordon. Styling och komfort var lika viktigt som dragande. Ford ville peka på förorts marknaden. Problemet var dock kroppen flex under tung belastning. Detta orsakade vrida trösklar, fastnat stängda dörrar eller olämpligt poppade öppet. De lastbilar var också benägna att rost och korrosion. Ford rusade i konventionella separata cab /säng versioner i 1962 som ett alternativ till unibody, och sedan övergav unibody konceptet helt och hållet 1964.
Bättre Ride

1965 introducerade Ford sin Twin I-Beam oberoende system främre hjulupphängningen på två-hjulsdrivna F-serien. Den nya fjädringen gav en mjukare åktur, men också förbättrad total hantering och inte äventyra dess bogsering kapacitet. F-100 med början 1967 fick en ny "Mono-Beam" fjädringssystem som ersatte de främre bladfjädrarna med skruvfjädrar.
Slutet av 1960

Ford introducerade en ny motor lineupen i 1965 som presenterade 150-hästkrafter 240 raka sexcylindriga och den stora 170-hästkrafter 300 straight-sex. Den 208-hästkrafter 353 V-8 var ett alternativ. Style-wise, Ford undvikit branschen trenden mot mjukare, rundare utseende genom att upprätthålla sin kantiga linjer, trots att hytten var rymligare och kroppen innehöll fler kromdetaljer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144494.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.