Hur får man en lastbil Tillfälligt 4th Gear

Att få en lastbil av fjärde växeln och in antingen tredje eller femte växeln är inget som uppväxling eller nedväxling i en bil. Förmågan att smidigt växla i en lastbil är avgörande för en säker drift av fordonet. Att få en lastbil av redskap och i en annan kräver skicklighet, koordination och en känsla för lastbilen i fråga. Ta en lastbil av fjärde växeln --- eller något redskap för den delen --- verkar vara en utmanande uppgift i början, men när bemästrat det blir näst natur för de flesta förare. Instruktioner
Ta en lastbil ut ur fjärde växeln till uppväxling
1

Starta och driva trucken enligt lastbil, motor och transmission tillverkarens anvisningar. Framsteg från första till fjärde växlarna genom att följa instruktionerna i överföringen tillverkarens körinstruktioner, se till att motorns varvtal inte falla ur optimala arbetsområde. Se instruktionerna för motorn för optimal motor varvtalsområdet.
2

Flytta shift knappen till bakre läget och bryta Powertrain vridmoment. Breaking drivlina vridmoment uppnås genom att släppa trycket på gaspedalen med höger fot samtidigt något kopplingspedalen med vänster fot och dra växelspaken bakåt tills den når neutralläge i mitten växlingskulissen med höger hand.

3

Flytta växelspaken till femte växeln när motorvarvtal har sjunkit till den låga änden av optimala driftområdet med något trycka ner kopplingen och dra växelspaken till det bakre läget för centrum skift grind.
4

Ta bort den vänstra foten från kopplingspedalen när den når toppen av sin bana och ge gas för att bygga RPM inför växla upp till nästa växel.


Ta en lastbil av fjärde växeln Till nedväxling
5

Starta och driva trucken enligt lastbil, motor och transmission tillverkarens anvisningar. Shift transmissionen, gå från första till fjärde växlarna genom att följa instruktionerna i överföringen tillverkarens körinstruktioner. Se till att motorns varvtal inte faller utanför det optimala varvtalsområdet. Optimal varvtalsområde kan hittas i motorns tillverkarens bruksanvisning.
6

Flytta shift-knappen i läge framåt och bryta drivlina vridmoment genom att släppa trycket på gaspedalen medan, samtidigt, något att kopplingspedalen trycks pedal.
7

släpp kopplingspedalen och vänta på motorvarvtal att släppa tillräckligt för att överföringen att synkronisera med hastigheten. Växellådan kommer automatiskt att hamna i tredje växeln.
8

gaspedalen tillräckligt för att upprätthålla den lagliga hastighetsgränsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144488.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.