Skillnaden mellan Kenworth T900 och W900

Kenworth Truck Company är en tillverkare av klass 8 tunga lastbilar. Den Kirkland, Washington baserade företaget en division för Paccar, ett holdingbolag. Två av Kenworth mest kända tunga lastbilsmodeller är W-900 och T-900. Båda kan ha ett liknande utseende, men det finns vissa skillnader. Driver Reglage

Kenworth W-900 används i USA och Kanada där trafiken färdas på höger sida av vägen. Föraren kontrollerna är på den vänstra sidan av hytten. Det enda undantaget är 1975 W-900 AR, som var den första Kenworth utformade i Australien.

T-900 används i Australien, vilket innebär att det är en högerstyrd bil. Eftersom trafiken färdas på den vänstra sidan av vägen, föraren kontrollerna är på den högra sidan av hytten.
Introduktioner

Kenworth W-900 infördes år 1961. Detta var ett decennium innan Kenworth började bygga lastbilar i Australien. Den nya W-900 presenterade större hytter än den tidigare 900-modellen. Revideringar ständigt görs till W-900.

T-900 lanserades 1991. Kenworth of Australien kallas T-900 en "milstolpe lastbil" i termer av tillverkning. Computer Aided Design och Computer Aided Manufacturing programvara användes för första gången i Kenworth av Australiens lastbil tillverkningsprocess. Kenworth i Australien har inte T-900 i sin nuvarande modell laguppställningen.
Profil

Både W-900 och T-900 tenderar att slå samma profil med den långa, eleganta huva kombinera med hytten och den sovande facket. Det är där likheterna slut. Den W-900 har en stor polerad låda aluminium batteri monterat under hytten på förarsidan. En matchande verktygslåda är monterad på passagerarsidan. Bränsletanken är monterad på under sovhytt på båda sidor av trucken. Ett utrymme mellan de bränsletankar och batteri /verktygslåda. Avgasröret leds under ramen och kommer ut mellan bränsletankar och batteri /verktygslåda och ansluter till avgasrör.

T-900 har bränsletankar monteras under hytten och sovhytt på båda sidor om lastbilen. Ett litet batteri låda monteras under hytten på förarsidan. Avgaserna leds ovanpå ramen och ormar till de stackarna sidomonterat avgasrör. Addera Luftrenare

både lastbilar använder sidomonterade luftrenare, som antingen har målat eller rostfritt stål organ. W-900 luftrenare är mer kompakt. Luftintaget är i nivå med den övre panelen på huven, och en valfri rostfri huv fackling täcker slangen luftintag som leder till motorrummet.

T-900: s luftrenare har luftintaget monterad på en två fot kanal. Den inkommande luften kommer in i intaget, som är på höjden av förarhyttens tak, strömmar ner de två fot kanalen och in i luftrenaren kroppen. Den inkommande luften tar en längre väg för att nå motorn i T-900 än vad det gör på W-900.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144483.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.