Hur ansluta Air Lines till en Trailer

stora riggar, eller traktor-trailer fordon, har luftledningar som går bogsera traktorn till släpet, eller från vagnen till vagnen, och sedan vidare till en andra trailer, om så utrustade. Den fotbromsen eller släpvagn handbroms styr "tjänsten" linje. Tjänsten linje använder ett relä ventil för att reglera trycket på släpets bromsar. Den "nödsituation" luftledningen tillför luft till släpets tankarna, och aktiverar nödbromsar för kombinationen fordonet. Båda luftledningar har kopplingar kallas "Glad händer" som bildar en låsning tätning mellan raderna. Anslutning av ledningarna kräver ett par steg. Saker du behöver
Stoppklossar
Rags
Visa fler instruktioner
1

Blockera hjulen för släpvagn, eller släpvagnar, om de är utrustade med en dubbel inställning. Tillbaka traktorn upp långsamt i en rak linje tills den femte hjulet rör vid trailern. Säkra parkeringsbromsen och lägg i friläge. Kontrollera inriktningen och släp höjd, särskilt kingpin och vändskiva. Ställ in trailern höjd något lägre, genom att vrida veven landningsstället, så traktorn kopplingen kommer kila under.
2

Haka loss (rödfärgad) nödledning kopplare från hållaren och kontrollera glad handen genomföring tätning för sprickor och smuts. Torka rent med en trasa. Tryck de två tätningar tillsammans medan du håller det glada händerna på 90-graders vinkel mot varandra. Vrid ett glad hand mot den andra med en vridande rörelse för att gå och låsa kopplingen på plats.
3

Haka loss (blåfärgad) tjänsten linje från hållaren och kontrollera glad handen genomföring tätning för sprickor och smuts. Torka rent med en trasa. Tryck de två tätningar tillsammans medan du håller det glada händerna på 90-graders vinkel mot varandra. Vrid ett glad hand mot den andra med en vridande rörelse för att gå och låsa kopplingen på plats. Se till att båda linjerna inte hänger ner mellan alla metallytor och att de inte blir klämd när traktorn låser på vagnen.
4

Man hytten. Tryck luften ratten inåt, eller flytta knappen akut väljaren till "Normal" läge. Kontrollera mätaren lufttrycket för en normal läsning. Stäng av motorn och aktivera fotbromsen. Lyssna för tryckavlastning och släp rörelse, för att bekräfta anslutningen. Starta motorn och placera transmissionen i sin lägsta backväxel. Dra lufttillförsel ratten ventil öppen, eller flytta knappen lufttillförseln till "akut" läge. Detta ställer släpets bromsar. Tillbaka långsamt tills du känner att kopplingen ryck.
5

lossa nödbromsen och satte traktorn i sin lägsta växeln framåt. Kör fram precis tillräckligt för att känna kopplingen tryck som utövas på släpvagnen. Stäng din motorn tills du behöver lämna. Kom ihåg att avaktivera bromsarna akuta trailer innan körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144480.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.