Flathead Specifikationer

Ford flathead V8 ritades och tillverkades först i 1932 under den gyllene åldern av bilen. Samma år som platthuvudet infördes, presenterade Ford Model B Model 18 fordon till konsumenter. Även om dessa bilar var nästan identiska i nästan alla sätt, kom Model B standard med en fyrcylindrig motor och modell 18 var utrustad med flathead V8. Denna motor konstruktion fortsatte in i början av 1950-talet i USA och långt in på 1970-talet i Europa. Design

Under åren av sin produktion, hade Ford tre flata V8 mönster som det som ingår i bolagets motorprogram. Den första flathead motorn hade en cylindervolym på 221 cubic inches, en 3.06-tums borrning och en 3,75-tums slaglängd. Eftersom denna ursprungliga cylindervolymen kom under en tid av bil utforskning, såg varje år en annan kompressionsförhållande, vilket resulterar i högre prestanda utgång. År 1937 presenterade Detroit Motor Company kompakta 136-kubiktum flathead V8. För 1939-modellen år, introducerade Ford den 239-kubiktum V8 att åtfölja 221 - och 136-kubiktum motor. När F7 och F8 lastbilar infördes i Ford lineupen i 1948, var en ny motor är född. Den 337-kubiktum kraftpaket presenterade en 3,5-tums hål och en 4,38-tums stroke. Också detta år, var en beefier version av 239 utvecklas. Den 255-kubiktum motor presenterade en 4-tums slaglängd men annars hade en liknande layout till 239.
Prestanda

Ursprungligen producerar 65 hästkrafter, från 1934 221 -kubiktum flathead V8 var upp till 85 hästkrafter med smärre justeringar i kompression. När 136 infördes som en vanlig motor för konsumenterna, har sin effekt beräknas till endast 60 hästkrafter, men denna inställning erbjuds ett mer bränsleeffektivt alternativ till den större vanlig modell av sin tid. För 1937-modellen år, har två varianter av 221 erbjuds: en 85-hästkrafter modell och en 94-hästkrafter modell. Även mindre förändringar i prestanda har gjorts under årens lopp, som det 337 kubiktum fram stora förändringar i både motorstorlek och betyg prestanda. Denna motor släcka 145 hästkrafter under sitt första år i produktion, med variationer i de närmaste åren som nådde 154 hästkrafter.
Applications

Efter framgången av Ford Model A, började försäljningen att glida på grund av både den ekonomiska depressionen och strikt konkurrens. Med introduktionen av modell B och modell 18 bilar, ränta i Ford började plocka upp igen. Flathead V8 såg sin introduktion med modell 18, en åtta-cylindrig alternativ till modell B. Som bildesign själv utvecklats och konsumenternas intresse växte, började motorerna blir populär i lastbilar, anpassade hotrods och även amatör bilar konkurrens.

prestanda uppgraderingar

Även om den ursprungliga Ford flathead motorn närmar sig sitt 80-årsjubileum, är prestanda delar fortfarande tillverkas av Ford och eftermarknaden specialister. Om du försöker att återställa din klassiska bil eller funderar på att använda en av de flata motorer för en anpassad bygga, massor av prestanda uppgraderingar från en mängd återförsäljare finns.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144458.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.