Hur fixar jag en Frozen Clutch Plate på en Ford traktor?

Kopplingen på en Ford traktor är utsatta för olja, smuts och fukt. En läckande hydraulisk linje eller vevaxeltätning kan spruta vätska som blandas med smuts att frysa kopplingen. Fukt kan vända till rost som fryser kopplingen när traktorn är inaktiv under en tid. Försök att frigöra en fryst koppling genom att kila drivhjulet och med den kraft som av motorn kan orsaka skada. Du kan ha en fungerande koppling, men du kan spendera de närmaste dagarna fastställande överföring eller en hjulaxel. Ta en logisk metod för att fastställa en frusen kopplingsskiva på din Ford traktor. Saker du behöver
normalspår verktyg
tändstiftsnyckel
C-klämma eller träkloss
Spray förgasare renare med förlängningsrör
dräneringskärlet
stor skruvmejsel

Visa fler instruktioner
1

Ta ut ur sitt fäste på baksidan av motorn. Ta bort tändstiften ur motorn. Detta gör att du kan rotera svänghjulet för hand vid ett senare tillfälle.
2

Säkra kopplingspedalen helt nedtryckt med en C-klämma eller genom att kila en träkloss mellan pedalen och en stabil yta, t.ex. som på stolsryggen.
3

Montera det lilla förlängningscylinder på munstycket av sprayen förgasare renare. Placera ett uppsamlingskärl under kopplingshuset på undersidan av traktorn.
4

Infoga i slutet av förlängningen röret i en av öppningarna i höljet och spraya lamell, tryckplatta och svänghjul ytor. Försök att få så mycket renare som möjligt in i sömmen mellan skivan och tryckplattan.
5

Vrid svänghjulet 1/4 vridning genom att bända tänderna med en stor skruvmejsel. Spraya nästa del av kopplings komponenterna noga med förgasare renare. Upprepa processen med renare och rotera svänghjulet tills du har ordentligt blöt kopplingsbackarna komponenterna runt sidorna och kanterna på skivan, tryckplatta och svänghjul. Låt resterande rengöringsmedel rinna i pannan som du går.
6

Be en assistent för att ta bort C-klämma eller träkloss och låta kopplingspedalen för att återgå till normalläge. Be assistenten att trycka ned pedalen flera gånger som du ser hur kopplingen. Du kan se förbättringar på denna punkt.
7

Skjut dräneringstråget ur vägen. Sätt tillbaka startmotorn och sätt tillbaka tändstiften.
8

Sätt transmissionen på tredje växeln och bromsa fullt. Trampa ner kopplingspedalen och starta motorn. Traktorn kan kränga framåt momentant innan kopplingen frigörs. Om motorn stannar, upprepa hela reningsprocessen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144456.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.