Hur man gör en hemmagjord Shift Kit för en C6 Ford

Fords C6 automatlåda är konstruerad för att hantera stora mängder vridmoment genom skiftande intervall. Racers och dumprar släpvagn installerar eftermarknaden shift kit som ger kontroll över växlingspunkter. Dessa kit innehåller manipulerade metallplattor och fjädrar som kräver demontering av sändningen för att utföra uppgraderingen. Du kan göra en hemmagjord shift kit för din C6 överföring genom att anpassa en Mustang eller Bronco golv shifter till fabriken transmission koppling. Detta gör att du kan välja växlingspunkter manuellt utan att demontera växellådan. Saker du behöver
tre hastigheter golv shifter
Utility kniv
Ordet jack
Jack står
Diverse handverktyg
borrmaskin och borr
Visa mer Instruktioner
Konfigurera
1

bärgning Besök auto eller förstöra gårdar och hitta en treväxlad golv shifter från en Ford, modell år 1966 till 1990. Välj en i bästa möjliga skick, och med en fungerande backspärrknappen.
2

Park din Ford i arbetsområdet. Placera växeln i friläge och dra åt parkeringsbromsen.
3

Dra tillbaka mattan eller golvmattan i hytten för att exponera toppen av transmissionen puckel. Tryck ut den avlånga metall kontakten på toppen av puckeln med en mejsel och hammare. Placera mattan eller golvmattan tillbaka på plats och skär öppningen för tre-växlad växellåda med en mattkniv.
4

Roll en domkraft under förarsidan av din Ford, nära framhjulet väl. Jack fordonet upp och ange en kort pallbock under den yttre ramen medlem. Rulla domkraft ur vägen. Hoppa över detta steg om du har en 4-gånger-4 med gott om utrymme för att arbeta under bilen.
5

Under arbetet under fordonet, ta bort kolumnen-shift växelaxeln från den nedre änden av skifta armen på den sida av transmissionen. Typiskt förbinder stången med en metall stud och hålls på plats med en saxsprint. Tryck ut sprinten med en hammare eller dra ut den med tång. Save the stud, de små brickor och saxpinne.
6

Koppla bort motsatta änden av växelaxeln, där kolumnen koppling övergångar genom den nedre delen av motorrummet, i närheten av brandväggen. Ta bort sprinten, brickor och tappen på detta samband. Kasta växelaxeln.
Shift Kit
7

Ta ur maskinen bultarna som håller avlånga metallringen vid basen av tre hastigheter golv skift konsolen. Beroende på shifter, ta dig bultarna med en skiftnyckel eller skruvmejsel. Ställ in skruvarna åt sidan.
8

Center den avlånga ringen ovanpå överföring puckel och markera puckeln vid bulthålen i ringen. Chuck lämplig bitstorleken borra i din borrmaskin eller skruvdragare och borra hålen genom överföring puckel.
9

Sätt in växelstången på tre-växlad växellåda genom öppningen i puckel och set växelreglaget på plats. Samla maskinbultar den sparade stud, brickor och saxpinne och flytta till undersidan av fordonet.
10

Placera avlånga ringen på undersidan av överföringen puckel. Rikta in hålen och trä de sparade skruvarna genom ringen och i botten av konsolen. Dra åt bultarna bara tillräckligt för att hålla tre-växlad växellåda på plats, så att en del rörelser att anpassa kopplingarna.
11

Passa in hålet i slutet av den tre-hastighet växelstaven med hålet på den nedre änden av den skiftande armen på transmissionen. Anslut stången till armen med hjälp av sparade stud, brickor och saxpinne. Dra åt bultarna på undersidan av det avlånga metallringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144452.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.