Hur installerar jag Bakre fjäderfästen på en Ford F-150?

Den bakre upphängningen på din Ford F-150 lastbil består av bladfjädrar som monteras ovanför bakaxeln på varje sida av underredet. Varje bladfjäder är fäst vid axlarna med ett par U-bultar. Varje ände av de individuella bladfjädrar ansluter till fjäderfästen på framsidan och baksidan av denna fjäder. Konsolerna sträcker under ramen av lastbilen, vilket gör dem sårbara för skador vid körning off-road eller manövrering över hinder på arbetsplatser. Factory och eftermarknad bakre fjäderfästen för Ford F-150 lastbilar är tillgängliga via många delar försäljningsställen. Saker du behöver
Replacement fäste kilar
Wheel
Golv jack
Jack står
hydraulisk domkraft
hylsa och spärrskaft
Visa fler instruktioner

1

Blockera framhjulen på lastbilen säkert med stoppklossar eller block av trä. Rulla en domkraft under den bakre differentialen av lastbilen. Höj domkraften nog att installera pallbockar under bakaxeln, mellan differentialen och bladfjädrar på varje sida.
2

Placera en en-tons hydraulisk domkraft under bladfjädern nära slutet där konsolen behöver bytas ut. Center en liten träkloss ovanpå kolven på domkraften. Höj domkraften under bladfjädern till den punkt där domkraften är säkert under den nedre blad.
3

Avlägsna hangaren bult och mutter som håller änden av bladfjädern på fästet med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Ställ skruven och muttern åt sidan för ominstallation.
4

Lossa och ta bort skruvarna som håller de övre ändarna av fjädern monteras på trucken ram. Spara skruvarna och muttrarna och ta bort konsolen.
5

Placera den nya fjädern monteras på trucken ram, och se till att hålen för hängare bolt möta slutet av bladfjädern. Fäst konsolen med de sparade bultar och muttrar, och dra åt muttrarna med hylsa och spärrskaft.
6

Höj eller sänk hydraulisk domkraft som behövs för att anpassa hålen för galgen bulten i det nya fästet med änden av bladfjädern. Installera den sparade bulten och dra åt muttern med hylsa och spärrskaft.
7

Sänk hydrauliska domkraft och skjut ut den ur bort. Höj differential med ordet jack och ta bort jack läktaren. Sänk bilen och dra domkraft ur vägen. Ta bort stoppklossar på framdäcken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144443.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.