Lägga till ett löv på en Toyota Pickup

Lägga ett blad till din Toyota lastbilens fjädring ökar lastkapacitet och förbättrar rida prestanda när dragande eller kör off-road. Du kan uppgradera de bakre fjäderpaket på 2-hjulsdrift och 4-hjuliga modeller enhet genom att lägga till en extra bladfjäder till varje, men uppgradera den främre hjulupphängningen på 4-hjulsdrivna bilar kräver mekanisk expertis. Att arbeta på den bakre bladfjädring kräver grundläggande kunskaper om skruvförband tillsammans med nödvändiga verktyg och utrustning. Förfarandet sker med den bakre änden av lastbilen uppburen på pallbockar och båda bakhjulen bort. Saker du behöver
domkraft
metriska verktyg
kallmejsel
Hammer
C-klämmor
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera en domkraft under den bakre differentialen. Höj domkraften att stödja differentialen. Koppla de lägre chock bultarna från fästena Fjädersäte vid varje bladfjäder.
2

Ta bort U-bult muttrar på undersidan av varje fjäder sitskonsolen och dra av konsolerna. Ta bort U-bultarna genom att trycka dem över toppen av varje bladfjäder stacken.
3

Lossa och ta bort skruvarna hängare stift på baksidan av varje bladfjäder. Sänk ändarna av varje vår och låta ändarna för att vila på marken. Lossa och ta bort schackelbult monteringsbultar på framsidan av varje bladfjäder. Ta bort fjädrarna och ta dem till en arbetsplats eller en arbetsbänk.
4

Lägg bladet, som arbetar med en fjäder stack på en gång. Placera bunten på sidan och ta bort de främre och bakre fjäderklämmor genom att bända dem öppna vid skarven med en kall mejsel och hammare. Ställ klippen åt sidan.
5

Fäst C-klämmor i vardera änden av stapeln och dra åt dem ordentligt. Ta bort muttern på centrumskruven och dra bulten ur stacken.
6

Vänd bladfjädern över. Placera den nya bladet platt på undersidan av stapeln, med en vinkel bort från C-klämmor. Passa in hålet i bladet med det befintliga centret-bulthål i stapeln. Montera bulten och dra åt muttern. Ta C-klämmor.
7

Position sparade fjäderklämmor vid vardera änden av det nya bladet. Vrid bladfjädern på sin sida och hammare clipsen tills de stänger ordentligt runt stapeln. Upprepa denna procedur för att fästa den återstående bladet till den andra bladfjädern stacken.
8

tillbaka bladfjädrarna på lastbilen med hjälp av sparade schackelbult och hängare bultar stift. Dra åt skruvarna till angivet mul-pounds anges i satsen instruktioner eller en reparation manual.
9

Skjut sparade U-bultarna över toppen av varje bladfjäder. Sätt tillbaka konsolen fjädersätet vid varje U-bult med de sparade nötterna. Återanslut chocker till konsolerna fjädersäte.
10

Montera de bakre hjulen på lastbilen. Höj domkraft, bort pallbockar och sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144412.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.