Hur man använder Hydrauliska dumper

I de flesta områden i USA en husägare i behov av en liten hydraulisk dumper kan hyra en från en lokal hyra center, bilhandlare eller stora hem förbättring leverans butik. Trucks under 10.000 pounds totalvikt är oftast utrustade med en automatisk växellåda och kan drivas av någon med ett körkort. Större lastbilar kan utrustas med en manuell växellåda och kräver mer skicklighet att fungera säkert. Hydrauliska dumprar använder antingen lastbilens motor eller en elmotor för att driva hydraulpumpen. När en lastbil har automatisk kraftöverföring de tipphydrauliken vanligtvis elektriskt drivna. Instruktioner
motordriven hydraulisk dumper
1

ur hytten på lastbilen och gå det område där lasten kommer att placeras. Kontrollera om mjuka fläckar, luftledningar och ojämn mark.
2

Ange lastbil och säkerhetskopiera till avstjälpningsplats.
3

kontrollera att det finns inga lås eller engagerade kedjor som kommer att begränsa öppningen av bakluckan. Släpp bakluckan spärren. Detta är en spak på vänster sida av kroppen, brukar hållas i uppfällt läge med en slinga kedja. Avlägsna kedjeslinga och för spaken nedåt till dess nedre ändläget för att lossa spärren.
4

Skjut in kopplingen och flytta kraftuttag till "på" läge med motorn igång. Beroende på tillverkare denna kontroll kan vara en pull ratt eller en elektrisk omkopplare. Det kommer att märkas antingen "Power Take Off" eller "PTO".
5

Flytta spaken kroppskontroll till "UPP". Höj kroppen långsamt så att laddningstiden att dumpa helt. Efter dumpning, flytta spaken till det nedre läget. Vissa modeller kräver spaken hållas tills kroppen är helt nere, men många gör det inte.
Elhydraulisk Dump Systems
6

Se till att dumpa webbplats är säker att driva på och har inga luftledningar eller trädgrenar i avstjälpningsplats.
7

tillbaka lastbilen till dumpningsplats. Kontrollera bakluckan för lås eller kedjor som kommer att förhindra eller begränsa öppningen av bakluckan. Släpp bakluckan spärren.
8

Vrid strömbrytaren till soptippen kontroller på om lastbilen är utrustad med denna switch.
9

Tryck på "UPP"-knappen på kroppen manöverkontakt panel. Switchen är en momentan switch som kräver att det skall hållas i att driva hydraulmotorn. Den strömbrytarpanelen är vanligen placerad på mitten av instrumentbrädan eller i området på golvet mellan sidan av förarsätet och dörren.
10

Låt lasten att tömma helt och tryck sedan på "NER" knappen och håll den tills kroppen är helt i nedfällt läge. Innan du kör iväg, stänger bakluckan spärren och fäst säkerhetskedjan för att hålla den på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144408.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.