Hur justera punkter på en Ford F-100 Truck

Ford 6-cylindriga och 8-cylindriga motorer i F-100 pickup lastbilar har mekaniska brytare punkter monterade på distributören plattan. Lober på distributören cam öppna och stänga de punkter, genererar tändgnista. Avståndet mellan bränning spetsarna på de brytande punkter vid det öppna läget är känt som gapet. Justera gapet till den angivna clearance säkerställer att motorn startar och körs effektivt. Du kan justera punkter på en Ford F-100 lastbil med en fjärrkontroll starter switch eller hjälp av en assistent. Saker du behöver
Remote startkontakten
Flat skruvmejsel
0,17-tums bladmått
Visa fler instruktioner
1

Parkera trucken och ställ parkering broms. Lyft motorhuven. Lossa vingmuttern på toppen av förgasaren genom att vrida den moturs. Lyft luftrenaren bort och ställ den åt sidan för att komma åt distributören på toppen av motorn.
2

släpp fjädern clips på varje sida av fördelarlocket med en skruvmejsel. Lyft bort locket från distributören och lägg det åt sidan. Lyft rotorn rakt upp och från toppen av distributören cam i centrum av fördelningsplattan. Lägg märke till den övre delen av kammen har en plan sida som motsvarar upp till en platt plats inne i botten av rotorn.
3

Sprid bränning spetsarna på de brytande punkter för hand och ser för gropar eller brända fläckar. Poängen måste bytas ut om urkärnade eller brännas. Byte sker genom att lossa justerskruven, monteringsskruv och kondensor tråd och installera nya punkter i omvänd ordning. Fäst trådklämmorna från en avlägsen starter switch till solenoiden vid sidan av
4

motorrummet. Om en fjärrutlösare är inte tillgänglig, be en assistent att sitta i förarsätet.
5

Tryck på knappen på fjärrkontrollen switch eller be assistenten att starta motorn i 2 sekunder. Tillkännagivande loberna på distributören cam öppna och stänga bränning tips av punkter. Vrid kammen med fjärrkontrollen switch eller tändningsnyckeln i korta kranar. Stanna när poängen är helt öppen. Detta kan ta flera försök.
6

Lossa fästskruven vid basen av punkterna 1/4 varv moturs med en skruvmejsel. Lossa den mindre justerskruven densamma.
7

in spetsen på skruvmejseln i pry-kortplatsen bredvid justerskruven. Sätt i en 0,17-tums bladmått i gapet mellan de skjuter spetsar punkter.
8

Twist handtaget på skruvmejseln medurs eller moturs efter behov tills bladmåttet glider in och ut ur led lucka med svagt motstånd. Dra åt justerskruven och monteringsskruv.
9

Koppla fjärrkontrollen startkontakten om det behövs. Justera den platta sidan för distributören kam och platt plats på rotorn. Skjut rotorn på toppen av kammen. Sätt fördelarlocket på distributören.
10

Vänd fjäderklämmorna upp mot sidorna av locket. Tryck på mitten av varje klipp tills den snäpper fast på sidorna av locket. Sätt tillbaka luftfiltret på förgasaren genom att dra åt vingmuttern medsols för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144391.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.