Hur man byter en del av en Ford 1968 F100 Pickup

Den 1968 Ford F-100 pickup var en del av Fords femte generationen av F-seriens lastbilar. De F-100, F-250 och F-350 pickups produceras från 1967 till 1972 hade många likheter med de främsta skillnaderna som finns i suspension, drivlina och axlar. Dessa likheter översätta till ett brett utbud av alternativ när du byter delar på 1968 F-100. Ibland kan du stöta på en femte generation pickup som blivit kvar för att rosta eller på annat övergavs i den bakre raden av en automatisk bärgning gård. Med din verktygslåda händig sparar tid och pengar när du byter delar på en 1968 Ford F-100 pickup. Saker du behöver
normalspår uttag och Ratchet
normalspår skiftnycklar
insexnyckel ställa
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
Motor Tillbehör
1

Lossa generatorns rem-Bult och ta av remmen från generatorn remskiva. Lossa och ta bort den nedre generatorn bulten och lägga generatorn på motorn. Ta bort de två skruvarna som håller växelströmsgeneratorns fäste till framsidan av motorblocket. Ta bort fästet och sätter fast fästet i motorblocket.
2

Lossa övre och undre kylarslangar från kylaren. Koppla överföringsledningarna på botten av radiatorn. Ta bort de övre och undre värmeelement bultar och lyfta kylaren ut. Installera den nya kylaren med de sparade skruvarna. Återanslut kraftledningar och kylarslangar.
3

Nå upp under instrumentbrädan på förarsidan och ta bort klämman och stift som som förbinder den övre delen av bromspedalen till bromsarmen. Höj huven för att komma i motorrummet. Lossa och ta bort kopplingen som ansluter bromsledningar till huvudcylindern. Dra 1/2-tums vakuumslangen bort plasten montering på vakuum booster.
4

Ta bort de fyra skruvarna som håller huvudcylindern och vakuum booster montering till brandväggen. Dra aggregatet ut. Installera det nya booster och huvudcylinderhopsättning i brandväggen. Sätt tillbaka vakuumslangen och bromsledningarna. Återanslut bromspedalen till bromsarmen med sparade stift och clips.
Kroppsdelar
5

Höj huven på en femte generation pickup och stötta upp den med pinnar eller be en assistent för att hålla huven öppen. Ta Gångjärnsbultarna på varje sida och lyft kåpan ur trucken. Huvens linjer upp och bultar till gångjärnen på din 1968 F-100.
6

Sänk bakluckan på din bil. Lossa och ta bort två skruvar som håller varje cylinder gångjärnen på baksidan hörn av sängen. Skjut bakluckan ur öppningen och ta cylindern gångjärnen ur varje ände. Sätt i gångjärnen i utbyte bakluckan och montera den på din lastbil med hjälp av de sparade Gångjärnsbultarna.
7

Jack upp ena sidan av den främre änden för att ersätta en fender. Avlägsna hjulet och däcket. Lossa och ta bort ventilhusbultarna på undersidan av stänkskärmen. Lyft huven och ta bort överkroppen skruvarna som håller fender vid sidan av motorrummet. Dra fender off. Fäst ersättare fender med de sparade husbultarna. Addera Interiör Tillbehör
8

Ta bort den lilla insexskruven som håller fönstret spaken till veven montering. Ta två Phillips-skruvar som håller armstödet till dörrpanelen. Fäst spaken byta fönster eller armstöd med sparade bult eller skruv.
9

Lossa och ta bort skruvarna på framsidan av varje säte skena. Lyft sitsen spärren och skjut sitsen hela vägen framåt. Ta sätesskenan bultarna på baksidan slutet av rälsen på varje sida. Lyft sätet och skenaggregatet ur trucken. Fäst de befintliga skenorna till ersättning sätet eller installera ersättande sätet och skenor med de sparade skruvarna.
10

Ta bort skruvarna som håller fast metallen headliner trim till hytten. Avlägsna beklädningsdetalj. Pop linsen utanför överljus hand. Ta bort skruvarna som håller ljuset till innertaket. Ta headliner ur lastbilen.
11

in befintliga ljuset genom öppningen i ersättning headliner och installera headliner med sparade trim och skruvar. Sätt tillbaka ljuset och ljuset objektivet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144386.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.