Hur Override Bromsar Trailer Air

Åsidosätta luftbromsar bör endast göras om enheten bryts ned och kräver bogsering eller för att ta isär bromsen kammaren så att den säkert kan repareras av en kvalificerad tekniker. Semi lastbilar är utrustade med Bromsfjäder parkeringssystem som fungerar tillsammans med luftbromsar. Det är våras parkeringsbroms som måste inaktiveras för att åsidosätta bromsarna för att bogsera enheten. Detta kallas caging bromsarna. Saker du behöver
Stoppklossar
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Blockera alla hjulen på lastbilen eller släpvagnen som du planerar att åsidosätta luftbromsar . Vrid dragfordonet av och evakuera luften ut ur systemet genom att tillämpa de parkeringsbromsarna inifrån hytten på lastbilen. Eftersom den komprimerade luften håller bromsfjädern parkering i "från"-läge och låter luften ut ur systemet kommer att slå till bromsarna. Fjädrarna måste sedan backade för att lossa bromsarna och tillåta att släpvagnen bogseras.
2

Lokalisera kasse bulten som går genom fjädern parkeringsbromsen kammare. I vissa fall kan det finnas ett dammskydd eller slutbleck på parkeringsbromsen kammaren, och detta kommer att behöva tas bort. Om detta är fallet, kan du behöva sätta in en separat bult och använda en speciell nyckel, lokalisera placering i kasse instruktioner, som vanligtvis finns på parkeringsbromsen kammaren, och följ dem noggrant Addera 3 Kontrollera om placering i kasse anvisningarna på parkeringsbromsen kammaren för att avgöra vilken riktning att vrida muttern på bur bulten. De flesta bromscylindrar en vägbeskrivning stämplat på dem som en säkerhetsåtgärd, eftersom de kommer att skilja sig mellan tillverkare. Vrid muttern på kasse bulten tills fjädern är helt komprimerad. Försök aldrig att arbeta på våren bromskammaren utan att följa denna procedur.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144384.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.