Hur man installerar ett soltak i en pickup

Takluckor tillverkas i två grundtyper. En utdragbar takluckan fungerar med en elektrisk hjälpmotor som drar in taket i ett insänkt ficka och stänger in den i en väderbeständig tätning. En spoiler taklucka bor ovanpå taket på lastbilen och fungerar genom att släppa en hake och höja ryggen på taket för hand. Installera en infällbar taklucka är komplicerad och bör lämnas i skickliga händer en auto body shop. Du kan installera en spoiler taklucka i din pickup med hjälp av delar från en sats och typiska verktyg verkstad. Saker du behöver
Taklucka kit
tuschpenna
Skyddsglasögon
Electric drill
1/4-tums borr
Sladdlös skruvdragare med magnetisk spets Flighter Long själv Gängpressande skruv
Elektrisk sticksåg med fintandad skärande blad
brukskniv
Klar silikon sealer
Visa fler instruktioner
Klippa Ingående
1

Placera den medföljande mallen mot undersidan av lastbilens headliner på den plats du vill ha takluckan. Markera konturerna av mallen med en tuschpenna.
2

Sätt på dig skyddsglasögon. Chuck en 1/4-tums bit diameter borr i en borrmaskin. Borra ett vertikalt hål i varje hörn av mallen kontur genom innertaket och upp genom taket på lastbilen. Flytta till utsidan där du kan komma åt taket. Addera 3

Placera mallen på plats på taket, med hjälp av de fyra hålen som en referens. Markera konturerna av mallen med filtpenna. Kör en lång, självgängande skruv en 1/2-tums i taket i mitten av den markerade öppningen. Skruven behövs för att hämta den utskurna delen av lastbilen taket och innertaket.
4

Lägg en handduk eller mjuk trasa på sätet i lastbilen. Skär konturerna av mallen med en elektrisk sticksåg med en fin tand metall skärblad. Lämna en 1/4-tums uncut avsnitt på vardera sidan av takluckan.
5

Håll plåtskruv med ena handen eller be en assistent för att hålla skruven. Skär de återstående 1/4-tums sektioner med sticksåg. Lyft utskärning av taket och innertaket ur takluckan. Addera Installera Taklucka
6

Skär fyra stycken av de som filler remsor på längden för den främre , rygg och sidor av öppningen. Använd en mattkniv för att skära remsorna. Skjut remsorna på plats mellan innertaket och taket, och se till att kanterna på bitarna är i jämnhöjd med den inre kanten av öppningen.
7

Applicera en sträng klar silikon sealer runt den övre kanten av öppningen i taket. Placera den medföljande ram aluminium takluckan på plats på taket med gångjärn mot framför lastbilen. Om ditt kit innehåller ramen och taklucka i ett stycke, placera hela enheten på taket, vilket gör att gångjärnen är mot framför lastbilen. Inuti lastbilen
8

Move. Öppna handskfacket och använd öppnade dörren som håller fack för de som trim skruvarna. Ha en sladdlös skruvdragare med en magnetisk spets närheten.
9

Sätt en skruv på magnetisk spets. Placera den medföljande aluminium täckring på plats på undersidan av takluckan, se till att hålen för frisläppandet klippet är mot baksidan av lastbilen. Kör första skruven genom ett förborrat hål i ringen och i den nedre kanten av aluminium takluckan ram.
10

Drive de återstående skruvarna i förborrade hål för att fästa insidan trim och taklucka ram på plats. Fäst frisläppandet spärren på baksidan av takluckan med hjälp av de medföljande skruvarna. Fäst gångjärn taket på toppen av ramen med medföljande gångjärn av aluminium.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144379.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.