Så tyst bakre differentialen i en Dodge Truck

En viss differentiell brus har alltid förknippats med Dodge lastbilar. 1950-talet eran Dodge Power Wagon hördes ett kvarter bort. Under 1970 och 1980 på fyra hjul Ram hade en distinkt påkörning gnälla. Skillnaden mellan lastbilar av tidigare epoker och i dag är nivån av komfort inbyggd i attraktionen. Men nyare Dodge lastbilar är fortfarande utsatta för påkörning brus. Den metod du vidta för att lugna den bakre differentialen på en Dodge lastbil beror på mekanisk expertis eller förtroende för din mekaniker. Saker du behöver
insexnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort pluggen differential avloppet med en insexnyckel. Kontrollera skicket på den differentiella oljan genom att sticka ett finger i differential och observera konsekvens av oljan. Körning i vått väglag eller makt tvätt underredet på din bil på en regelbunden basis kan leda till vatten i differentialen. En mjölkliknande utseende indikerar att det finns vatten i enheten. Sätt tillbaka avtappningspluggen och har en tjänst garage fylla differentialen med ny växellådsolja.
2

Byt olja differentialdrivenheten till en tyngre viskositet. De flesta produktionsanläggningar lastbilar rullar av linjen med SAE 90 differential smörjmedel i differentialen. En tyngre viskositet SAE 110 är inte särskilt dyrare och bärs av de flesta bildelar butiker.
3

Värva en lastbil mekaniker att kontrollera justeringen av drivaxeln och differential U-fogar. Felaktig uppriktning är inte alltid synlig men upptäcks ofta genom subtila vibrationer. Felaktig enhet axeluppriktningsverktyg skador differentialkomponenterna över tiden, vilket resulterar i påkörningar brus.
4

Ta differential isär och ha det inspekteras. Skadade komponenter, såsom spindel kugghjul, ärmar och trasiga clips, kan orsaka differentiell buller. Den differentiella bör åtminstone sättas ihop med nya tätningar och installerade axliga klipp. Överväg att ersätta differentialenheten helt
5

. En kvalificerad lastbil mekaniker kan rekommendera en kompatibel enhet baserad på användningen av din lastbil. Dra släp och dragande laster kräver en kraftig differential. Standard differentialer är lämpliga för pendling och lätta lastbilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144365.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.