Återställa en lastbil Rack

Du kan använda lastbil rack för nästan allt från dragande virke och rör till karting små båtar och surfbrädor. De bästa rack använda röret stål med svetsade anslutningar. Ibland kanske du stöter på en del på ett rack som blivit kvar för att rosta, med ett pris som är för bra för att motstå. Så länge du har den kunniga och utrustning för att arbeta med stål, kan du återställa en lastbil rack. Först måste du arrangera rack utanför verkstaden. En huv är idealisk för att skydda stället från regn eller snö när du tillämpar de sista lager färg. Saker du behöver
Dammask
Skyddsglasögon
elektrisk slipmaskin
Fine slipskiva
Finish sander
80-slippapper
Latexhandskar
Aceton
Rags
Svetsutrustning
Epoxy primer
Epoxifärg
Visa fler instruktioner
1

Inspektera racket noga för spruckna svetsar eller fläckar där röret stålet rostat igenom. Du kan fixa spruckna svetsar genom punktsvetsning. Du fyller hålen i röret stål genom lödning. Om du hittar överdriven rost som kan äventyra stabiliteten i racket under en belastning, planerar på att ersätta den delen med ett liknande rör med diametern stål eller stålrör.
2

Använd dammfiltermask och skyddsglasögon. Bifoga en fin slipskiva till en elektrisk slipmaskin eller borrmaskin. Använd kvarnen för att ta bort rost från alla spruckna svetsar och runt alla hål du behöver fylla.
3

Sand hela racket med en yta slipmaskin och 80-slippapper. Sand bort så mycket rost eller flagnande färg som möjligt. Detalj några områden som behövs med kvarnen så att racket är jämn och slät.
4

Ta på latexhandskar, damm mask och dina skyddsglasögon. Blöt en trasa med aceton och torka hela racket med det. Vrid trasan ofta och tillsätt aceton varje gång. Använd en ny trasa när du får en ackumulering av slipning skräp och rost på en trasa. Tanken är att rengöra stålet ordentligt så att du kan reparera och måla den.
5

Punktsvetsa några spruckna svetsar. Låt svetsarna svalna och slipa dem jämna. Hårdlöda och fylla eventuella hål och slipa dem när lödning har svalnat. Gör en sista touch-up med slipmaskinen och torka dessa områden med aceton för att avlägsna slipning skräp.
6

Höj gallret på trästavar. Applicera två lager epoxi primer till alla ytor i racket. Låt första lagret torka innan den andra. Avsluta återställa racket genom att två eller flera skikt av epoxy färg eller all-weather färg. Låt varje lager torka helt innan nästa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144361.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.