Hur man gör min Freightliner gå fortare

Uppkallad efter en klass av transoceana fraktfartyg, gick Freightliner i affärer i 1942 med det uttalade syftet att skapa en go-någonstans, mark-driven motsvarighet. Nu ägs av Daimler, Freightliner lastbilar förblir lika mångsidig som någonsin men förlitar sig på en mängd olika motorer. Efter Daimlers förvärv av Detroit Diesel 2006, bytte Freightliner nästan uteslutande till motorer från den tillverkaren. Öka toppfart på en Freightliner är ganska enkel eftersom den kraftfulla Detroit är mer än kapabel att driva lastbilen långt förbi sin dator-styrd hastighet. Instruktioner
1

Skaffa en power-tuner eller ta din lastbil till ett återförsäljaravtal med den utrustning som behövs för att åter-ställa motorn. Infördes 1987, den 12,7-liters Detroit Series 60 och 14-liters ersättare förbli en standard för denna dag. I lager formulär, dessa motorer producerar mellan 250 och 575 hästkrafter, men kan producera så mycket som 850 med några mindre dator tweaks.
2

du ställa in datorn att öka turbo boost och öka bränsleinsprutningstidpunkten . Detta är ganska enkelt på Series 60-motorer som använder dator-styrd common rail insprutning eller Amplified Common Rail men kan kräva fysiskt förändra injektor pump eller injektor storlekar på mekaniskt styrda motorer. Men alla moderna Detroits använder dator kontroller, så re-tuning upp till 800 hästkrafter är i allmänhet bara en fråga om att välja ett effektläge med datorn tuner.
3

Inaktivera den elektroniska regulatorn. Ökad motoreffekt kommer bara att öka din dragkraft, utan att ta bort varvtalsregulatorn, du kommer inte top se någon ökning i hastighet. Lastbilar är dra-begränsade, vilket innebär att aerodynamik spelar den största rollen i toppfart. Den genomsnittliga lastbilen behöver endast ca 350 hästkrafter för att gå 90 mph. Efter avlägsnande av guvernören, kommer en 500 hästkrafter lastbil gör ca 100 mph, 650 hk får du ca 110 mph och 850 hk ger dig runt 120. Hypotetiskt, skulle du behöva cirka 4.000 hästkrafter att slå 200 mph.
4

Installera en massiv lustgas fogger systemet. Installera en lustgas-system på en Series 60 är precis som att göra det på någon annan motor. Du måste borra och gänga av intaget löpare att acceptera munstyckena, och sedan koppla dem till en lustgas flaska och en energikälla. För dieselmotorn, kan du överväga att använda propan injektion för att komplettera lustgas istället för diesel, eftersom det kommer att hjälpa till att kontrollera temperaturen i förbränningskammaren. Ett lager Series 60 kvarter kan motstå över 3000 hästkrafter värde av boost eller lustgas, så injicera så mycket som du behöver för att uppfylla dina hastighetskraven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144360.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.