Lägga till en Leaf Kit för en lastbil

Lägga ett löv kit till en lastbil är ett sätt att öka sin lastkapacitet. Leaf kit för tvåhjulsdrift och fyrhjulsdrift ljus och full storlek lastbilar är tillgängliga för både fram-och bakvagn. Vissa kit består av en enda bladfjäder som bultar i befintliga stacken. Andra kit inkluderar fjädrar, U-bultar, schacklar, distanser och coil-over stötar. Jobbet kräver en viss grad av expertis och bör inte försökt utan hjälp av en erfaren mekaniker. Utvärdera ytterligare belastning krav på din lastbil och tillsätt en lämplig löv kit. Saker du behöver
Bladfjäder kit
stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång handskar
arbete
Ratchet och Hylsnyckelsats
Wrench set

Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn, som i nödbromsen och stoppklossar framhjulen. Placera en domkraft under den bakre differentialen eller främre tvärbalk i ramen. Höj lastbilen och stödja varje sida av bakaxeln eller främre tvärbalk med pallbockar.
2

Lossa och ta bort muttrarna på båda hjulen. Ta bort hjulen och rulla dem åt sidan.
3

Ta bladfjädern U-bultar från varje ände av axeln. Lossa och ta bort blad bultarna fjäder infästning i bojor och hängare våren på båda bladfjädrar. Spara bultarna. Iklädd arbetshandskar, ta bort fjädrarna fabriken blad från lastbilen.
4

Ta bort de befintliga stötfångare bladfjäderelementen om ditt kit innehåller större. Beroende på den speciella kit, installera de nya stötfångarna med antingen befintliga bultar eller tillhandahålls bultar.
5

Se installationsinstruktionerna och placera änden av den nya bladfjädrar märkta "Front" mot framsidan av trucken. Anslut den främre av de nya källorna till de främre våren galgar med de sparade skruvarna, men dra inte åt dem just nu.
6

Lyft motsatta änden av varje bladfjäder på plats vid de bakre bojor . Sätt de sparade skruvarna och dra åt dem ordentligt. Dra åt bultarna fjäderbock på framsidan av varje bladfjäder säkert.
7

Installera om befintliga eller nya U-bultar i varje ände av axeln. Dra åt U-bult muttrar ordentligt.
8

Sätt hjulen på lastbilen och dra åt muttrarna. Lyft trucken med domkraft, bort pallbockar och sänk lastbil till marken. Kontrollera igen muttrarna och dra åt dem ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144359.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.