Hur man ökar dragfordonet betyg

De förmågor ett dragfordon är beroende av flera sammanhängande delar, kan många av dem ökas genom att lägga till en tyngre plikt modell. Detta ökar inte bilens bogsera kapacitet, dock. Dragfordonet ram är den främsta komponenten i tillverkarens bestämning av bogsera rating, och ram modifiering är nästan alltid oöverkomligt dyrt, det är billigare att köpa en större lastbil. En lastbil som tillverkas med en £ 2000 bogsera kapacitet utrustad med en £ 5000 kapacitet skumt kan fortfarande bara säkert dra en £ 2000 trailer. Däremot kan ett antal modifieringar göras som kommer att öka komponenternas livslängd och bilens dragförmåga. Saker du behöver
Dragkrok
dragkula
Elektrisk Differential koppel
utväxling
Visa fler instruktioner
1

Öka den fysiska kapaciteten hos dragkrok. Klass I missöden är lämpliga för lätta, klass II missöden är lämpliga för dragande medeltunga släp, och klass III och IV missöden är för tunga applikationer.
2

Byt kopplingen /kula kombination som kopplar fysiskt släpet till dragfordonet. Den lilla 1-7/8-inch kombinationen är lämplig endast för lätta laster, är den vanliga 2-tums kombination lämplig för släpvagnar med en bruttovikt släpvagnsvikt (GTW) upp till 5000 pounds, och en 2 5/16-tums kombination krävs för att dra något tyngre. Bogsera bollar har normalt en maximal säker vikt stämplat i den plana ytan på sin topp.
3

Montera en runda sju-polig elektrisk koppling så att bogsera fordonet kan utrustas med en elektronisk broms controller. Utan denna eftermarknad komponent bara trailers utan elektriska bromsar ska bogseras, som effektivt begränsar brutto släpvagnsvikten till under 1000 pounds.
4

Öka dragfordonet tunga vikt kapacitet. Tungan vikt är den nedåtriktade kraft som utövas på dragfordonet s boll från släpets koppling, vilket i sin tur är ett mått på släpvagnens totalvikt som fördelas mellan axeln och tungan. Använd en hitch vikt balansering som reducerar tungan vikten som överförs till fordonets bakre del. Genom att minimera den nedåtriktade kraft den bakre upphängningen och axeln, är tendensen "ljus" styrrespons minimeras.
5

Uprate axeln förhållandet. Högre bakaxelutväxlingar översätter i allmänhet i högre bogsera kapacitet eftersom låga förhållanden orsaka långsam nedskrivningar på alla utom de mest skonsamma up-hill övertoningar och skapar nästan konstant växellåda växling. Byta är ett mycket dyrt arbete, men att utsätta överföring till frekventa Överhettning kan orsaka haveri i förtid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144356.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.