Hur sänka en S-10 Truck

Medan en Chevy S10 lastbil är tekniskt anses vara en medelstor bil, kan den förses med en sänkningssats. Sänkning en Chevy S10 är en av de första, och enklaste, anpassningar en ägare kan utföra på lastbilen. Andra anpassningar som lastbil entusiaster njuta av att göra inkluderar nya fälgar, bakljus och vindrutetorkare. Dessa ändringar, tillsammans med att sänka kroppen i lastbilen, är bara några av de sätt som åkare gör sina Chevy S10s uttrycka sin stil och preferenser. Sänkning en lastbil görs typiskt för estetisk, snarare än prestanda, ändamål. Med några få material, ett par hundra dollar och ett par timmar, kan du sänka din S10 lastbil. Saker du behöver
Jack och pallbockar
Ratchet och Hylsnyckelsats
Impact pistol
slägga
platt skruvmejsel
2-tums sänkningssats pack kit Sida 3 tum sänka block
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp trucken från marken med en automatisk jack. Stöd trucken när den höjs i luften med pallbockar så att det är stabilt. Använd ett Ratchet och Hylsnyckelsats att ta bort hjulen och däck från lastbilen.
2

Lokalisera de chocker som är belägna på vardera sidan av lastbilens bakaxel något inuti varje hjul montering. Använd en inverkan pistol för att ta bort lastbilens bakre stötdämpare. Använd en hylsnyckel för att lossa U-bultarna som håller lastbilens bakre fjäderplattor på plats. Ta bort de bladfjädrar som är belägna precis framför varje bakre hjul med hjälp av en hylsnyckel från både den främre och bakre sittpinnar. Släng både de som används chocker och fjädrar, eftersom de inte kan återanvändas med den nya, lägre montering på plats. Ställ alla bultar åt sidan för att användas i nästa steg.
3

Fäst den nya 2-tums sänkningsfjädrar till bakhjulet församling i den exakta platsen där du bara bort de gamla fjädrarna från med befintliga bultar och en hylsnyckel set. Var försiktig vid montering på förarsidan bak fjäderplatta eftersom det ligger nära till bränsletanken och kan kräva att du rocka bakaxeln och tillbaka försiktigt men bestämt att slutföra uppgiften. Sätt ihop bakvagnen genom att fästa den nya U-bultar medföljer 2-tums sänkning fjäderpaketet kit till lager lägre fjäderplattorna.
4

passa din nya fälgar till dina däck och placera nya hjul på din bakaxelaggregatet, över rotorerna på varje sida av trucken. Använd en luftpistol igen för att skruva nya hjul med mindre fälgar och nedre däcksidan till hjulet monteringsram så att de nya fälgar passar din sänkt lastbil.
5

Ta bort framhjulen och däck som beskrivits för bakhjulen i steg 1. Leta sprintarna i slottets muttrarna som håller styrstången ändarna till den främre spindlar och ta bort sprintarna. Använd en inverkan pistol för att ta bort kronmuttrar. Använd en slägga för att peka på styrstag slutar tills de blir fria från spindlarna.
6

Leta bromsoken ligger på den yttre delen av bromsbeläggen på framhjulet montering och använda en socket skiftnyckel för att skruva loss insexskruv bultarna som håller bromsoken på varje hjul. Ta bort locken hjul damm från fronten, utåt vända sidan av varje rotor med en platt skruvmejsel. Använd en hylsnyckel för att skruva isär och ta bort de främre endlinks krängningshämmare från de nedre länkarmarna som är placerade bakom rotorerna och utsidan av varje fjäder spole.
7

Ta bort alla sprintarna från framsidan av topp, botten och sidor av krängningshämmare endlinks och lossa främre spindel bultar. Använd en slägga för att slå försiktigt kulleder fria från den främre spindeln. Ta bort chocker med en luft Ratchet från din ratchet set. Om du har problem med att hitta någon av sprintarna, se detaljerade bilder i referens 1 i den här artikeln som en visuell guide för att visa dig exakt var de är placerade på framhjulet församling.
8

Avlägsna spiralfjädrar och installera de nya, kortare för att sänka framvagnen så att den matchar den sänkt fjädring bak. Montera de nya spiralfjädrar i vårens fickorna och återmontera framvagnen, inklusive nya framdäcken. Ta pallbockar och sänk lastbilen utanför uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144348.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.