DIY Hur Wire upp din bogsera fordon för en 12 Volt Kylskåp Supply

dragfordon som kan drivas utan specialiserade licenser ofta utrustade med en platt fyra stift eller ett runt sju-stifts skumt utlopp. Den platta fyra stift driver de föreskrivna trailer lampor - bakljus, bromsljus och blinkers. Den runda sju stift lägger till en linje för att styra elektriska bromsar, en hjälplinje som vanligen används för backljus, och en 12-volt. Den 12-volt är oftast dirigeras till ett batteri på släpfordonet tillägnad en utbrytning anläggning som distribuerar elektriska bromsar i en nödsituation, men kan lika gärna användas för att driva en 12-volts kylskåp. Saker du behöver
Round sju-stifts Hitch
Permanent märkpenna
Electric drill
Wrench
Hylsnyckelsats
Wire
plast buntband
Inline säkringshållare
Avbitare
Wire strippor
Lödning kit
Shrink-wrap isolering kit
Säkring
Skruvmejsel
Brukskniv
12-volts kylskåp
Visa mer Instruktioner
1

Installera en runda sju stift skumt på dragfordonet. Dessa finns tillgängliga från de flesta bildelar butiker och lastbilen gången av lagerlokaler hem förbättring. Håll konsolen levereras med hake i sitt önskade läge nära bogsera paketet, sedan markera sina fästhål med en permanent tuschpenna. Använd en borrmaskin och lite storlek att de fästanordningar för att göra hål genom varumärkena, sedan fixa fästet på plats med hjälp av två mutter /bult /bricka kombinationer. Dra fästena med en skiftnyckel och en socket set, sedan installera skumt i sin hållare i enlighet med tillverkarens anvisningar.
2

Kör en 10-gauge svart kabel från placeringen av batteriet till centrum av den bakre sidostycket, är detta oftast mer bekvämt utförs utanför bogsera fordonet genom att tappa tråden ner genom motorrummet och routing den längs ett chassi järnväg, med hjälp av en plast buntband ungefär var 10-inches att säkra kabeln där den kommer inte skapa en snubbelrisk eller vara sårbara för skador. Anslut inte kabeln till batteriet.
3

Installera en inline säkringshållare inom sex inches från slutet av den nya tråden som du kommer att fästa på batteriet. Använd avbitare för att separera tråd, sedan Avisoleringstänger att avlägsna en 1/2-inch av isolering från båda sidor av snittet. Tvinna de blottlagda strängarna runt trådarna utskjutande från inbyggda säkringshållaren. Gör det går med en lödning kit och isolera dem med en shrink-wrap kit. . Installera en 30-amp säkring
4

Wire rundan sju-stifts skumt enligt tillverkarens anvisningar, ansluta den nya 12-volts varm tråd som kommer att leverera släpets kylskåpet till terminal fyra. Terminaler är märkta med en prägling i plasten precis bredvid dem. Avlägsna hitch yttre hölje från den inre anslutningen navet, förbereda änden av kabeln såsom beskrivits ovan. Sätt in den i hålet i toppen av terminalen fyra och använd en skruvmejsel för att dra åt fästskruven i toppen av terminalen. Återinför det skumt fallet.
5

Korrekt tråd en runda sju-poliga kontakten på slutet av de sju-ledare ansluten till släpets tungan. På ett bekvämt läge längs stråket av kabeln, använd en mattkniv för att dela upp den externa fallet och separera de svarta och vita trådar. Installera en 12-volts uttag, tillgänglig från bildelar butiker och fordonstrafik gången i varuhus, i enlighet med tillverkarens anvisningar.
6

Fäst den nya kabeln till bogsera bilens batteri. Skala en tum av isoleringen från änden enligt anvisningarna ovan, sedan använda en socket inställd på att lossa stångklämman på batteriets pluspol. Slip den avskalade kabeln mellan stångklämman och terminalen, dra åt klämman.
7

Anslut 12-volts kylskåp i nytt försäljningsställe på släpet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144340.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.