Felsökning av en 1989 Toyota pickup med en pulserande Idle

1989 Toyota tillverkade tre typer av pick-up lastbilar. Deras 4WD, 2WD och mustig ett ton 2WD, där klassas som mycket tillförlitliga bilar med goda last styrka och starka motorer. Om du upplever tomgång problem i 1989 Toyota pick-up, kommer felsökning hjälper dig att identifiera problemet. Instruktioner
1

Kontrollera din Avgasventil (EGR Valve). EGR-ventilen är en vakuum ventil som styr avgaserna leds in i insugningsröret, håller motorn sval och minskar skadliga växthusgaser. Om EGR-ventilen inte dammsuga ordentligt kan det vara orsaken till pulserande eller ojämn tomgång. Lossa vakuumslangarna från modulatorn på EGR och blockera slangen med en trasa för att förhindra överdriven lufttryck kommer in i slangen och orsaka ett tryck läcka i ditt vakuumsystem. Om din tomgång lägger sig och går tillbaka till det normala, dina vakuumslangar måste omdirigerats eller du har en dålig tomgång enhet varvtalsreglering som behöver bytas.
2

Inspektera dina slangar för vakuum läckor. Fäst en av dina slangar vakuum passande till en trycksatt luft pump. Förvandla din motorn och vrid tryckluft pumpen. detta kommer att låta luft till insugningsröret. Spruta tvålvatten en slang i taget till källan eventuella vakuum läckor. Slangar med läckor kommer att bubbla när den sprejas med tvålvatten. Byt ut läckande slang.
3

Inspektera gasspjället. En felaktig gasspjället antingen kan vara källan till en grov eller pulserande tomgång. Om gasspjället inte kommer att öppna luft inte kan komma in i motorn, och om det inte kommer att helt stänga för mycket luft kommer in i motorn. Ta insugningsröret av vid spjällhuset och rensa gasspjället. Detta kommer att flytta några hinder som stoppar gasspjällsöppningen skivform eller stängning.
4

Dra insugningsröret och spjällhuset.
5

Rengör Idle Air Control Ventil (IAVC). Rengör tomgångsmotor med förgasare rengöringsspray. Förvandla din pick-up och låt den bli varm. Den tomgångsmotor ska starta en upp och ner rörelse. Om du misslyckas med att se rörelse medan fordonet körs, behöver din IAVC bytas ut.
6

Kontrollera din snabb tomgång termoventil. Koppla spjällhuset från insugningsröret. Förvandla din pick-up och låt den värma. Täck den FITV hålet inuti insugningsröret med ett av fingrarna. Om du känner en betydande mängd sug, är den snabb tomgång termoventil defekt och bör bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144327.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.