Farorna med en Torsion Bar på en Nissan Pickup

Krängningshämmare system inte är i allmänt bruk idag men de var när förfarandet i valet för många tillverkare import lastbil. Torsionsstav suspensioner är lätta, enkla, höjdjusterbar och billig att tillverka, men de innehåller ett antal inneboende brister. Nissans Krängningshämmare installationer är inget undantag, men de är inte mer problematiskt än någon annan upphängning av denna typ. Brist på Progression
flesta moderna

fjädrar är ganska mjuk under lätt tryck, ger större motstånd när de komprimeras. Denna "progressivitet" tillåter uppskov att absorbera mindre väg varianser för ökad körkomfort samtidigt motstå tendensen att rulla enligt svänger. Även om inte omöjligt att tillverka, torsionsstänger saknar i allmänhet den progressivitet som spiralfjädrar besitter. Detta innebär att tillverkaren (Nissan, i det här fallet) måste välja mellan att erbjuda en suspension som är smidig nog att arbeta off-road och en som är tillräckligt styvt för att arbeta på trottoaren. Hursomhelst, kommer suspensionen hamna alltför hård eller för mjuk för att vara helt säker under alla förhållanden.
Brist på Caster

"Caster" är ett mått på en suspension s lutning från sin vertikala axel. Om du lutar ryggen av styrarmarna upp suspensionen effektivt "lutar sig framåt." Detta gör att hjulet att röra sig uppåt och framåt som suspensionen komprimerar, vilket förringar åkkomfort men ökar styrkänsla och minskar näsa-dyk under bromsning. Tippning suspensionen ökar åkkomforten och fjädring effektivitet off-road. Den torsionsfjädring tillåter inte något framåt eller bakåt caster, sätta fjädringsväg i en helt vertikal linje. Även om inte nödvändigtvis en dålig sak, innebär denna brist på Caster att fjädringen inte fungerar på eller off-road samt eller säkert som det kunde.
Felaktig justering

En av torsionsstaven största attribut är att slutanvändaren kan rotera baren för att höja eller sänka bilen. Dock kommer helt enkelt veva upp torsionsstavarna att höja markfrigången vrida fjädern, förladda det och minska fjädring artikulation. Slutresultatet är att hjulet kommer att gå ner men det kommer inte att absorbera ett slag av en hård landning. Detta kan lätt leda till en förlust av kontroll, att inte tala om skadade ryggkotor.
Mjukgörande

Eftersom veva upp suspensionen lägger mer vridande belastning på torsionsstavarna, den barer själva kommer så småningom mjuknar och "lära" att vrida längre än de borde. När stängerna mjukna kan ägaren märker en nedgång i markfrigången och vrida dem ännu mer för att kompensera för nedgången. Så småningom kommer staplarna mjukna så mycket att lastbilen kommer att förlora någon tillstymmelse till hantering och blir farligt instabil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144325.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.