Hur avgör jag Utväxling på Ford Rear End?

Det finns ett par sätt att bestämma utväxlingsförhållandet för en Ford bakre ände, eller någon bil eller lastbil för den delen, och vi kommer att diskutera båda. Först kan det vara bra att se över vad utväxlingen är och effekterna av det på resultatet för din bil eller lastbil. Utväxlingen, tillsammans med total hastighet, varv per minut (RPM) och däckets diameter alla faktor i en bil s accelerationsförmåga. Ju högre förhållandet (revolutionerna), desto bättre accelerationen. Men ju mer acceleration desto mer slitage på motorn, och värre din gas körsträcka. Instruktioner
1

få en uppskattning kan ge dig en ganska bra känsla för din Fords utväxling, och är ganska lätt att göra. Sätt först den bakre delen av bil eller lastbil på uttagen. Sen linda en kabel eller starkt rep runt drivaxeln, och håll kabeln /rep rakt upp i luften (i ett 12:00 läge), vilket gör vissa det finns gott om längden kvar, eftersom det kommer att linda runt drivaxeln.
Sida 2

Markera däcket, tydligt, med vit krita eller lätt att se markör som inte är permanent. Placera märket direkt på botten av däcket. Efter att vissa Ford bil eller lastbil är i neutralläge, rotera däcket exakt en gång, tills kritmärket är tillbaka i sitt ursprungliga läge, samtidigt räknar antalet gånger drivaxeln roterar. Övervakning av kabel eller lina revolutioner kommer att bidra till att räkna. Försök vara så exakt som möjligt när man räknar drivaxeln rotationer
3

Mätning utväxlingen med denna uppskattning teknik är följande:. Antar drivaxeln roteras 4 gånger och kabeln eller linan är kvar, efter 4 varv, vid 1:00 positionen. Detta skulle motsvara den Fords utväxlingen är ungefär 4:1; fyra kompletta rotationer av drivaxeln, och sedan vänster vid 1:00 position efter att vrida däcket ett helt varv. Återigen, inte en exakt vetenskap, men det ger dig en bra uppskattning.
4

mäta den exakta utväxlingen innebär räkningen, och efterföljande delar, antalet kuggar kuggkrans med antalet av kuggdrevet tänder. Till exempel, om din Ford bil eller lastbil har en kuggkrans med 38 tänder, och kugghjulet har 10 tänder, är det utväxling 3,8:1 (38/10).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144309.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.