Installation Guide för Svanhals Hitches

Svanhals missöden är allmänt ansedd av de starkaste och säkraste typer som finns. Perfekt för att dra häst och släpvagnar resor, de ger också bättre manövreringsförmåga än traditionella Bakmonterad boll missöden. Men med den extra styrka och smidighet kommer ytterligare arbete i installationsprocessen. Även om varje modell av svanhals skumt kommer att ha olika montagearbeten specs, det finns fler likheter än det finns skillnader. Saker du behöver
Tape Hole åtgärd
såg
Wrench
uttag
Metall sandpapper
Momentnyckel (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Bestäm lämplig svanhals skumt för din lastbil. Svanhals missöden är märke och modell specifika, så det är oerhört viktigt att hitta den rätta för att installera på ditt fordon. Det är både farligt och tidsödande att försöka anpassa en svanhals hitch inte specifikt utformade för din bil.
2

Mät djupet som behövs för den slutliga placeringen av skumt. Ta hänsyn till din släpvagn specifikationer, och även se till att inte lokalisera skumt för djupt i flaket vilket kommer att begränsa svarvning, och eventuellt orsaka skador på både lastbil och släp. Den Hitch tillverkarens anvisningar kommer att ge vägledning, eftersom den är utformad för att passa din lastbil år, märke och modell. Dessutom är mätning sängen från sida till sida, liksom djupet, är nyckeln. En perfekt centrerad Hitch ger ökad stabilitet och säkerhet vid bogsering.
3

Skär pilothålet i lämpligt uppmätt område av flaket. Den exakta storleken på hålet beror på lås, men är vanligtvis ca 3-1/2 till 4 inches i diameter. Detta kräver att ta bort värmeskölden, om din bil har en, och möjligen reservdäcket om monteras under ramen.
4

Säkra skumt på flaket. Denna process varierar något beroende på skumt modellen, men involverar dra åt bultarna underifrån bilen. Vissa applikationer kräver en momentnyckel. Inte helt säkra hitch ännu. Dra det till den grad att du kan göra en slutlig mätning för att säkerställa korrekt inriktning. Gör små justeringar om det behövs.
5

Fäst kedjorna akuta säkerhet, om tillämpligt. Om din svanhals Hitch inkluderar dessa viktiga delar, kan du behöva göra små monteringshål för dem. Om detta är fallet, borra dessa hål samtidigt som du gör pilothålet för Hitch själv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144303.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.