Hur vet jag om min Dodge har ett överlast Springs?

Pickup lastbilar "bakaxlar är oftast utrustade med bladfjädrar för att hantera fjädring arbetsuppgifter. Denna inställning lämpar sig för fasta bakaxel pickup bilar och skapar en robust, tålig kombination för hantering av tunga laster. Fasta bakaxlar och bladfjädrar ger en mer solid plattform än den oberoende fjädring bak installationen av många personbilar, men även lastbilar bladfjädrar har begränsningar. För dem som gör tung bogsering eller transporterar maximala lastkapaciteten i sina sängar kan det vara nödvändigt att lägga överbelasta fjädrar. Dessa fjädrar ger en styvare fjädring setup för baksidan av din pickup. Saker du behöver
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Böja sig ner på marken nära den bakre hjulhus på din Dodge lastbil. Du kan antingen göra detta på förarsidan eller passagerarsidan, eftersom båda sidor är symmetriska eftersom det gäller upphävandet.
2

Titta på axeln på trucken, med hjälp av en ficklampa för att belysa området där bladfjädrarna montera på axeln. Bladfjädrarna kommer att se ut fem långa, platta bitar av metall och kommer alla att röra.
3

Notera bygeln som håller bladfjädrarna och leta efter en andra uppsättning av bladfjädrar. Den andra uppsättningen kan ha vilket antal blad som innefattar uppsättningen. Om din lastbil bara har en uppsättning av fem blad per sida, då det inte har överlast fjädrar. Om du ser en andra uppsättning bladfjädrar inställande av varje hjul, så har du överlast fjädrar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144302.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.