Hur man gör en hemmagjord trailer

En trailer är en släpvagnsvikt slutet utrymme dimensionerad för att möta förväntad användning utan skåp, lådor eller ställningar, så gör man hemma är inte ett utstuderat projekt. Innan du ställer ut på en praktisk aspekt av projektet, lära sig om de regler som styr hemgjorda trailers i kommunen eller länet där släpvagnen skall registreras. Nästan säkert en Department of Transport inspektion och certifiering kommer att bli nödvändigt, och registreringsprocessen kan kräva att en attesterad åtfölja ansökan bekräftar att tillverkaren är en certifierad svetsare. Saker du behöver
Graph papper
Prefabricerade komponenter
Råvaror
Skärande verktyg
Svetsning verktyg
Fasteners
Elektriska system
Visa fler instruktioner

1

Besök en mässa och en släpvagn återförsäljare för att lära sig det bästa totala storleken för dina ändamål. Gör anteckningar om byggmetoder och mätningar av box slangar som används för att göra chassit, stolpar, bågarna och sidostöd trailers. Notera de platser och monteringsverktyg används för att fixera axlarna och fjädring.
2

Rita ut exakta planer för din hemgjorda trailer på rutat papper. Var särskilt uppmärksam på tungan, som måste vara tillräckligt lång för att kroppen av trailern skulle missa den bakre änden av dragfordonet ska det vikas. Längden på tungan är också viktigt att skapa en balans mellan brutto släpvagnsvikt och tunga vikt, för mycket tunga vikt kan minska bogsera fordonets styrning och hantering, medan för lite kan orsaka trailer gungning
. 3

köpa delar som inte kan vara hemlagat såsom tungan kopplare, elektriska komponenter och axlar, hjul och däck. Ta reda på om den förväntade användningen kräver elektriska bromsar innan du beställer axlarna. Valde nav med en gemensam stud mönster så att hjulen är lätta att källan, kanske till och med från en bärgning gård.
4

Använd en kapskiva eller vinkelslip för att göra chassit rälsen, sedan svetsa bas tillsammans på en plan yta, se till att det är exakt fyrkantig. Vänd basen upp och ner och fäst axlarna med "U"-bultar eller svetsning på fästen. Se till axlarna är exakt i rät vinkel mot sidan rälsen av chassit och placerad så det olastade släpfordonet är balanserad, vilket innebär att tungan domkraft och hjul stöd det ungefär nivå.
5

Tillverka och montera tungan, lastramper, stödbanden och laterala skenor. Vrid chassit högra sidan uppåt och göra dörrkarmen så robust som möjligt utan att orsaka en vikt obalans bakåt. Panel på väggar, tak, golv och dörr med de lättaste material som ger önskad styrka, luftmotstånd, samt motverkar stöld. Installera "D"-ringar för hängare remmar. Installera ett elektriskt system som gör det möjligt för minst en innerbelysningen vara påslagen från nära dörren, och en annan som driver det lagstadgade chassisystem för vagnens storlek och vikt.
6

Jack upp den trailer och montera hjulen och tungan jack. Bifoga fendrar stora nog för att förhindra stenar som kastas från att vara en fara för dragfordonet eller andra trafikanter. Bifoga ett reservhjul fäste och reservhjul.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144296.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.