Hur du ändrar en hastighetsmätare på en 2004 Toyota 4x4 Truck

En hastighetsmätare är en mätare placerad på instrumentbrädan i en bil som visar mätningen av hastighet fordonet färdas. Hastighetsmätaren är en viktig komponent till bilens säker drift under körning. Det är också nödvändigt för att hjälpa en förare övervaka fordonets hastighet och följa regler hastighetsbegränsningar. Det finns inte många typer av hastighetsmätare problem bortsett från ett defekt nål. Om du vill ändra hastighetsmätaren i bilen, är processen ganska enkel. Saker du behöver
Wrench
skiftnyckel
kryssmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kabeln från batteriets minuspol för att undvika en kortslutning vid arbete på fordonet. Böj kabeln väl bort så att den inte vidrör batteriet.
2

Leta fästskruvarna på instrumentpanelen som är direkt bakom ratten. Ta bort skruvarna som är placerade runt den yttre kanten av instrumentpanelen och dra enheten ut och upp, men inte helt ta bort den.
3

Lokalisera enda kabel som leder från baksidan av hastighetsmätaren och koppla loss den genom att lossa den integrerade muttern med en skiftnyckel. Ta bort skruvarna som förbinder hastighetsmätaren på baksidan av instrumentpanelen, dra ut den gamla hastighetsmätaren och ställ den åt sidan.
4

Öppna upp den nya hastighetsmätaren med stadigt grepp ryggen fallet och vrida det öppnar. Sätt i den medföljande glödlampan i ljuset montering uttaget och stäng hastighetsmätaren.
5

Placera den nya hastighetsmätaren i öppningen på baksidan av instrumentpanelen och sätt tillbaka fästskruvarna. Sätt hastighetsmätaren kabeln till nya hastighetsmätare och använd fast nyckel för att dra åt den integrerade muttern.
6

Skjut instrumentpanelen tillbaka på plats och sätt tillbaka fästskruvarna. Sätt tillbaka kabeln till den negativa batteripolen, starta motorn och följ hastighetsmätaren tillverkarens instruktioner för kalibrering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144280.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.