Hur man bygger en Trailer VINSCHMONTERING

De förväntade arbetsuppgifter av släpvagn vinsch bör förordnandet både sin dragning kapacitet och den strukturella kapaciteten i sitt fäste. Beroende på vilken typ av släpvagn kan detta betyda att rita på en handikappad fordon med platt däck, ett läckande båt med ett skrov full med vatten eller dra en fyra-hjulsdrivna fordon ur extremt djup lera. En trailer VINSCHMONTERING bör byggas förutse den största belastningen förväntas under tjänsten, storlek alla komponenter överskrider det förväntade maximala belastning. Saker du behöver
Graph papper
Pen
Stålplåt
Vinkelslip
Box slang
Svetsutrustning
borrmaskin
Borrspetsar
svetsarbetskläder krita
Fasteners
Hylsnyckelsats
Wrench
Visa fler instruktioner
1

bestämma den funktionella plats för trailern vinsch att monteras, det är oftast i centrum av den främre delen av trailern, överbrygga den bredaste delen av tungan. Använd rutat papper och en penna för att rita ut en schematisk bild av det färdiga projektet, inklusive höjden på eventuella ben som måste höja monteringsplattformen.
2

Skaffa en platta av plåt att tjäna som montering plattan, använd minst 3/8-tums stålplåt. Storlek monteringsplattan vara minst storleken av vinschen fästen plus 2-inches runt, men helst plattan bör vara tillräckligt stor för att spänna över fästpunkterna på trailern utan förlängning plattorna är nödvändigt på dess undersida eller på botten av ben. Till exempel, om släpvagnen tungan är 3-meter bred vid basen - den del som är närmast vagnen - och fästet ska placeras över den delen, bör monteringsplattan vara minst tre meter bred
.
3

Förstärka plattan genom att tillverka en trapets kant runt undersidan av dess kant, använd minst 1/4-tums box slang. Svetsa varje avsnitt av den trapetsformade på plats med användning av en en-tums-on, en tum-off mönster, eftersom punktsvetsar inte kommer att vara tillräckligt starkt och en konstant vulst kan försvaga integriteten av stålet.
4

Weld ben i stället om plattformen måste höjas. Använd off-snitt av samma tung låda slang, därefter tillverka åtta fishtail hängslen från avklipp av stålplåt och svetsa dem i varje rätt vinkel skapas av benen stångas upp mot fälgen trapets. Använd konstant pärla för hängslen.
5

Tillverka förstärkningsplåtarna att fästa monteringsplattformen till släpet. Antingen göra en "fot" på undersidan av varje separat ben att fungera som en bottenplatta och ett fäste, eller helst tillverka en andra trapets som broar mellan varje ben för att göra en ram av samma dimensioner som den förstärkande kanten nedanför monteringsplattan . Gör den nedre trapetsformade större än monteringsplattan endast om detta är nödvändigt för att uppnå de avsedda fästpunkterna på trailern ram. Erbjuda hela konstruktionen upp till sitt avsedda läge och användning svetsarens krita för att markera platser för skruvarna för bas-plattor eller lägre trapetsformade.
6

Använd en elektrisk borr för att göra hål genom märken på förstärkningsplåtarna eller lägre trapetsformade, med först en pilot borr och sedan en borr storlek för att rymma de avsedda fästelement med liten eller ingen lek. Återinför fästet på avsedd plats, överföringsmarkeringar genom hålen till släpet ram, sedan upprepa borrning process genom trailern ram.
7

Borra hål genom monteringsplattan att matcha bultmönster av vinschen. De flesta sub-16 ,000-lbs kapacitet vinschar tillverkas för konsumentbruk - av företag som Chicago Electric, Mile Marker, Ramsey, Superwinch, T-Max och Varna - använd en 10-tums-by-4 1/2-tums montering mönster.
8

Fäst fästet på släpet med hjälp Grade-8 mutter /bult församlingar med brickor och fjädrande brickor. Dra åt fästena med hjälp av en socket set och en skiftnyckel

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144264.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.