Hur man installerar en elektrisk vinsch

Installera en vinsch på en lastbil eller släpvagn kan du dra ett objekt, ATV eller annat fordon för en kort sträcka. Dock beror storleken på lasten du kan bogsera kommer på kapaciteten av vinschen du köper. En elektrisk typ vinsch har en motor som drivs av ett batteri, som i de flesta fall är den befintliga fordonets batteri. Se till att du installerar vinschen på en stabil och säker position vid antingen den främre eller bakre delen av fordonet. Saker du behöver
Måttband
Marker
Winch plattan
Drill
Bultar
Vridmoment Ratchet skiftnyckel Mössor och socket set
Elektrisk vinsch
Gummihylsa

Visa fler instruktioner
1

Välj platsen för vinschmonteringen. Detta borde vara ett mycket säkert område, t.ex. på ett område som fäster på fordonets ram, en plattform eller på en fast främre eller bakre stötfångaren. Om du ansluter till en stötfångare, kontrollera att den är förstärkt eller ordentligt fastsatt på fordonets ram.
2

Mät bredden på fordonet och markera mittpunkten för vinsch placering.

3

Center vinschen plattan på märket. Med hjälp av en vinsch plåt ger en extra stark bas för vinsch, samt ett skyddande hölje för fordonet. Det är särskilt viktigt om du inte installerar vinschen direkt till fordonets ram.
4

Markera monteringshålen genom att placera markören genom de befintliga hålen på vinschen plattan.
5

bort vinschen plattan och borra monteringshålen i fordonets ram där du placerade varumärkena.
6

Vänd vinsch upp och ned på en arbetsyta och placera vinschen plattan över den i en uppochnedvänt läge samt. Bolt vinschen till plattan enligt tillverkarens anvisningar. Du kan behöva en momentnyckel för detta.
7

Placera vinschen och plattan på plats på fordonet och linjen upp plattan hålen med de hål du borrade. Fäst plattan till fordonsramen enligt tillverkarens anvisningar. Du kan behöva komma under bilen för att göra detta. Dra åt bultarna med en lämplig storlek socket och skiftnyckel.
8

Borra ett hål genom metallen på fordonet nära vinschen plattan, om nödvändigt, för att köra kabeln innehåller positiva och negativa kablarna till batteri. I många fall kan du köra kabeln under skärmen utan att behöva borra ett hål. Sätt en gummigenomföring i detta borrade hålet för att hålla den elektriska kabeln från gnugga mot metall och orsaka en kortslutning.
9

Anslut de positiva och negativa kablarna till motsvarande terminal inlägg på batteriet.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144261.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.