Hur man installerar en generator i ett Cargo Trailer

Installation av en generator på en last trailer kan vara användbar för många anledningar. Till exempel är vissa släp för att transportera färskvaror och behöver kylas, medan andra används som mobila verkstäder och måste ha fungerande belysning och uttag. Släp sällan fabrik utrustats med en generator-ready bay, vilket innebär en bränsleledning, avgassystem och kablage ingår. Men eftermarknaden generatorer är nästan universellt färdigkopplad och monterad i en ram med en integrerad energikälla och ljuddämpare systemet, så installationen är relativt enkel. Saker du behöver
Generator Review Permanent märkpenna
Electric drill
Fasteners
Hylsnyckelsats
Wrench
Batterilåda (tillval) katalog Automotive tråd
Bostäder tråd
Wire strippor
Skruvmejsel
buntband av plast
Gummibussning (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Bestäm mest bekväma läget för generator. Eftersom släp brukar ha dörrar som tar upp hela den bakre väggen och inga undergolv vikar lagring, är den vanligaste platsen för en generator på bogsering tungan. Lyft generatorn i sin önskad plats och använda en permanent märkpenna för att markera de positioner där förborrade hålen i generatorn ram matchar upp med tungan skenor. Det bör finnas minst tre platser. Tillfälligt bort generatorn.
2

Använd en borrmaskin för att borra hål genom varumärkena, och lyft generatorn tillbaka i position. Fäst den med mutter /bult /bricka kombinationer åt med en socket set och en skiftnyckel. Konsultera generatorns installationsguide för att bekräfta att generatorns startmotorn är jordad genom sin ram. Montera ett batteri låda med en integrerad converter laddare nära generatorn
3

, om inte generatorn är en pull -start-modellen, och installera en 12-volts gräsklippare batteri. Säkra batteriet på plats med hjälp av den inbyggda rem eller metall gripdon järnväg. Anslut den negativa polen på batteriet till chassi trailer med 6-mätare fordonsindustrin vit tråd, och följ generatorn tillverkarens instruktioner för startmotor och anslutningar laddare till den positiva polen på batteriet och omvandlaren laddare.

4

Anslut utloppet panel av generatorn till en säkring-board eller brytare ombord inuti last trailer. Det är från denna styrelse att anslutningar till släpfordonets 120-volts kretsarna bör göras. Använd typ-UF bostäder tråd betyget för maximal strömstyrka generatorn kan skapa, och konventionellt färgkodade med svart eller svart /röd pinstripe tråd för varm, vit tråd för neutral och grön tråd för marken. Generatorns uttag panel bör ha tre tydligt markerade terminaler för dessa trådar. Använd tråd strippor för att ta bort en halv centimeter av isoleringen från varje tråd, sätter de blottlagda ändarna en i taget i lämpliga terminaler, och sedan använda en skruvmejsel för att dra åt skruvarna på anslutningen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144237.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.