Hur man rengör Waste Gate av en 1999 Dodge Diesel

En komponent som behöver underhåll på en Dodge Diesel lastbil är wastegate. En wastegate är en ventil som minskar trycket och vänder avgaserna i en annan riktning än turbinhjulet i ett motorsystem. Det primära uppgift är att hålla motorn och turbo säker genom att styra laddtrycket. Om du behöver rengöra din wastegate bör du redan ha det drog från bilen så du kan ge den en grundlig rengöring. Allt du behöver är några tänker som en skurborste och lite WD 40. Saker du behöver
trasa eller gammal handduk
Razor
Skurborste
Clean långpanna
Diskmedel
Water
WD 40 Flighter Long 6 mm sexkantshuvud socket
Visa fler instruktioner
1

Placera wastegate på en trasa eller gammal handduk för att hålla ditt arbete bord eller golv rent. Wastegates är extremt smutsiga, eftersom de ständigt utsätts för avgaser.
2

Öppna wastegate. Använd en lång 6mm insexbits huvud för att ta bort skruvarna från runt huvudet för wastegate. Denna del av rengöring av wastegate är en person som två jobb. Eftersom wastegate genomgår en stor press, är det viktigt att ha någon att hålla huvudet av wastegate ned, medan du lossar varje bult för att förhindra skador på bultar eller kroppen av wastegate grund av snabb tryckavlastning.
Sida 3

Ta wastegate isär. Avlägsna skruvarna, lyft wastegate locket och dra isär resten av de interna delarna av wastegate. De interna består av ett membran, en ventil tallrik, en ventil skaft mutter och en stor fjäder.
4

Använd en rakhyvel och skrot av skräp och bygga upp från huvudet och hölje wastegate.
5

Spraya lätt wastegate och de interna med WD 40 och låt det sitta i 3 till 5 minuter.
6

Ta en skurborste och avlägsna avgaserna och korrosion från delarna. Fyll en långpanna med några droppar diskmedel och vatten och borsta rent. Ta bort delar ur vattnet och torka dem med en gammal handduk. Ställ wastegate delar ut. Låt dem torka helt innan du sätter tillbaka delarna ihop och släppa den i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144233.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.