Hur man gör en flyttbar Trailer Fender

Ändringar i lagen i slutet av 2001 gjorde det obligatoriskt att fendrar monteras över hjulen på släp Biltransport. Många ägare hittade släpvagnar var för smal för att fungera då den utrustas med konventionella fendrar, vilket hindrade funktion genom att förhindra bilar med allt men den smalaste av axelavstånd från drivs eller vinschas ombord. Vidare fasta fendrar på släp med låg-strategi och låga höjder däck förhindrar också dörrarna till lastad bilen från att öppnas, vilket förarna har att klättra ut ur fönstren. Göra flyttbara trailer fendrar löser båda dessa problem. Saker du behöver
Svetsutrustning
Box slang
svetsarens krita
Elektrisk borr
Borra
6 bult /vingmutter församlingar
Diamant-plattan
Machine skruvar
Handtag (tillval)
Visa fler instruktioner
1

tillverka två trapetser från längder 1.5-by-1.5-by-1/8-inch box slang. Storlek längden på trapetsoider att täcka släpvagn däck från tre inches senaste den främre kanten av den främre däcket till tre inches förbi bakkanten på den bakre däcket. Storlek bredden på trapetsoider att åtminstone täcka hela däckets slitbana, av båda hjulen om axeln är en dually.
2

Fastställa trapezoids platt på marken och klibb-svetsa vertikala stag till främre och bakre utsträckning, och en tredjedel i mitten. Storlek längden på stagen till lika droppen mellan toppen av däckets slitbana och bottenskenan av släpvagnens chassi.
3

använda off-snitt av box slang att tillverka höger- vinklade stag mellan stagen och den trapetsformade ram, och tack-svetsa dem på plats. Erbjud upp aggregaten till släpet för att säkerställa stagen och vinklade hängslen inte kontaktar hjulen, användning svetsarens krita för att markera positioner stagen på sidorna av trailern, ta sedan bort församlingarna och avsluta svetsarna
<. br> 4

Weld sex håller till ramen av trailern innanför krita märken, med användning av 1,75-för-1,75-tums box slang. Montera de flyttbara fendrar genom att halka stagen ner inuti håller. Borra ett hål genom varje håll /strut församling, installera bultarna genom alla sex och säkra bultarna med vingmuttrar.
5

Cut paneler av diamant-platta storlek för att matcha toppar trapetser, låg dem på plats och borra styrhål genom plattorna och den trapetsformade lådan slangen ungefär var 10 inches. Ta sedan bort panelerna och förstora hålen i diamant-plattan för att acceptera 1-tums storlek-10 självgängande skruvar. Flytta panelerna och driver man skruvarna genom diamanten-plattan och in i lådan slangen för att fästa panelerna på plats. Montera två handtag på toppen av varje fender att underlätta avlägsnande och ompositionering om så önskas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144220.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.