Felsökning en Power Brake för en F250

Kraften bromsen för en Ford F250 arbetar med ett vakuum booster. De booster fästen vid brandväggen i motorrummet och en booster stång ansluter till den övre änden av bromspedalen i hytten. Vakuum tillhandahålls av en slang som ansluter till booster och motorns insugningsrör. Pushing bromspedalen när motorn är igång komprimerar ett membran i boostern ger hjälpkraftsläget. The booster behöver en vakuumkälla från motorn och en bra membran kunna fungera korrekt. Du kan felsöka makten bromsen på en Ford F250 med en enkel procedur. Saker du behöver equipment shop trasor
Skruvmejsel
bromsvätska
Vakuummätare
skruvnyckel
Visa fler instruktioner
Vacuum Kolla

1

Lyft motorhuven och lokalisera vakuumförstärkare i brandväggen på förarsidan. Beroende på vilket år av F250, en huvudcylinder monteras på fram-eller baksidan av booster.
2

Starta motorn. Leta upp vakuumslangen som fäster på framsidan av vakuum booster. Vrid slangen för hand när du drar bort plasten munstycket.
3

Sätt ett finger över änden av sugslangen. Du ska känna stark vakuumsugning. I händelse av att sug är inte väsentlig, kolla vakuumet genom att hålla en vakuummätare ordentligt i slutet av slangen. En läsning under 16 inches av vakuum indikerar en slang läcka eller en blockering i vakuum system i motorn.
4

Ta bort vakuumslangen från mässing munstycke på insugningsröret, med hjälp av en skruvmejsel för att lossa slangklämman moturs. Vrid slangen för hand och dra bort munstycket. Kontrollera slangen för sprickor genom att böja det på punkter längs slangen. En dålig slang måste bytas. Fortsätt till nästa steg innan du installerar den nya slangen eller anslut den befintliga slangen.
5

Placera en skiftnyckel på lägenheter vid basen av booster munstycke. Avlägsna slangen munstycket genom att vrida den moturs. Munstycket har en backventil som fällor vakuum i boostern. Blås genom varje ände av munstycket. Luft ska passera ett enda sätt. Munstycket och backventil måste bytas ut när luften passerar genom munstycket båda sätten.
Vakuum Booster
6

Sitt i förarsätet med motorn avstängd. Tryck ner bromspedalen och starta motorn. Du ska känna pedalen trycka något som motorns vakuum kommer in i booster och flexar mellangärde.
7

Stäng av motorn. Lyft foten från bromspedalen. Med ett bra vakuum slang och backventil, behåller systemet vakuum, så en eller två power-bistå stannar tills motorn startas igen.
8

Tryck ner bromspedalen igen sakta med motorn avslagen. Du ska må bra tryck på pedalen. I händelse av pedalen är grötig eller trycker längre än till mitten, är booster membranet felaktig och boostern måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144204.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.