Gör det själv Lastbil Rails

Att äga en lastbil är bra eftersom det gör att du kan dra en mängd olika laster. Om du vill skydda flaket och öka dess funktionalitet skenor är ett bra komplement. Skenor är en av de vanligaste eftermarknaden inköp används för att öka funktionaliteten hos en lastbil. Även lastbil skenor är ett bra sätt att främja din lastbil användbarhet, de är ofta dyr och inte byggd för att de specifikationer som skulle vara mest användbara för just din situation. Om du vill ha anpassade lastbil skenor och vet hur man gör grundläggande metall arbete, såsom svetsning och skärning, kan du skapa en uppsättning lastbil skenor genom att investera lite tid och energi. Saker du behöver
Welder
svetsskärm
svetsarens handskar
foghållare
1/4-tums slangar
1/4-tums platt metallplatta
Drill
Borrar
Bultar
Ömsesidiga såg
Måttband
torr radera markör
Märkpenna
hastighet square
Visa fler instruktioner
1 < p> Rita fyra rektanglar med måtten på tre-av-4-inches på en bit av platta metall genom användning av en permanent markör och måttband. Om du layouten rektanglarna så att de rör, se till att du kompenserar för bredden på sågklingan du kommer att använda. Dessa rektanglar kommer att fungera som bas för varje räls.
2 Använda nya blad som är speciellt desinged för skärning tät metall kommer att göra jobbet mycket enklare.

Klipp ut rektanglar. Det finns olika metoder du kan använda. En ömsesidig såg är det vanligaste verktyget kan användas för skärning genom en sådan tjock metall. Se till att du klämma metallen tätt till en arbetsbänk eller på annat sätt fast den innan du börjar att skära för att undvika överdriven vibration av metallen.
3

Markera en 45-graders vinkel på en av ändarna hos ett stycke av metallrör med hjälp av en permanent markör och en hastighet kvadrat. Mät 2 1/2 inches från den längsta änden av vinkel och gör en annan 45-graders vinkel som går i motsatt riktning. Klipp denna pjäs ut.
4

Använd den lilla bit av metallrör med de två 45-graders vinkel som ett mönster och layout tre andra delar precis som det. Klipp ut dessa tre stycken.
5

Lay ett av de 3-av-2-tums bitar av metall platt på en arbetsyta. Ställ in en av de nyligen skuren, vinklade bitar av slang på platt bit. Se till att den vinklade delen är i slutet kanten av rektangeln och centrerad
6 Svetshandskar är avgörande för detta projekt,. Se till att du har ett par högkvalitativa svetsare kära.

Svetsa vinklade pjäs till platt bit. Eftersom bitarna är så små, är det osannolikt att du kommer att kunna klämma ihop dem. Således kommer du att hålla dem på plats med handen som du svetsar. Börja med "kryss" ihop bitarna och sedan vidare till en komplett svets. Även denna pjäs är kyla, upprepa processen för de övriga tre rektanglar och vinklade bitar.
7

Place de nyligen svetsade bitar (baser) i hörnen av sängen av din lastbil. Dessa kommer att utgöra basen för lastbilar rälsen. Se till att var och en är centrerad på sängen och är i exakt samma position som den motstående pjäs. Använd ett måttband för att säkerställa korrekt placering. Rita en kontur runt varje av baserna med hjälp av en torr radera markör. Gör det kommer att se till att baserna kvar i rätt läge. Om någon av dem blir stötte, kan du enkelt flytta den tillbaka till ursprungsläget om du har det markerat.
8

Mät avståndet mellan baserna på ena sidan av lastbilen. I sin nuvarande position, utsidan av baserna är längre ifrån varandra än insidan av baserna. Du bör mäta det längsta avståndet mellan baserna. Flytta till andra sidan och mät avståndet. Om det finns mer än en 1/2 tum skillnad genom att justera baserna. Något mindre än 1/2 tum kommer inte att vara synlig.
9

Mät en bit av ett rakt rör med mätningen från ena sidan av flaket. Om du använder slang som du skär när du gör dina baser, se till att mäta från den kortaste punkten av den befintliga 45-graders vinkel. Skapa en 45-graders vinkel om du använder en ny slang. Om du använder slang som du skär när du gör grunderna, helt enkelt använda den befintliga vinkeln. Vid den andra änden av slangen, skapa en annan 45-graders vinkel med den vinkel som är motsatt den första. Dubbelkolla din mätning. Från kort peka på kort punkt, skall mätningen vara samma som längden mellan baser på flaket.
10

Klipp slang. Upprepa processen för den motsatta uppsättningen av baser, med motsvarande mätresultat.
11

Clamp baserna och lång slang tillsammans. Häftsvets ihop bitarna och sedan fortsätta med full svetsar.
12 hål

Borra i hörnet av varje bas. Dessa hål gör att du kan skruva lastbil skenor till sängen av din lastbil.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144202.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.