Hur man installerar en Kelsey Hayes Hydraulic Trailer Broms Controller

Kelsey Hayes hydrauliskt manövrerade elektriska styrenheter Släpvagnsbromsventil är inte längre i produktion, men begagnade enheter och även vissa New Old Stock, eller NOS, enheter fortfarande hitta sin väg ut på marknaden. Dessa styrenheter har använts i stor utsträckning i tunga lastbilar och påhängsvagnar, och fästes direkt till sina hydrauliska bromssystem. När kraft applicerades på bromspedalen och dragfordonet hydrauliska ledningar under tryck, var att trycket överfördes i lika hög grad till Kelsey Hayes enheten, vilket i sin tur skickade graderade elektriska signaler till släpets bromsar. Ju hårdare bromspedalen trycktes in, desto större elektrisk laddning släpets bromsar mottagits. Saker du behöver
Kelsey Hayes broms controller
Bågfil
koningsverktyg
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Installera Kelsey Hayes hydraulisk broms controller genom att fastställa dess fäste inom räckhåll i förarsätet, i linje med bilens front-till-bakre axeln.
2

Använd en bågfil för att skära genom en redan existerande hårdföra hydraulisk broms rör, använd sedan en fintandad fil att ta bort skägg från båda exponerade ändar. Den Kelsey Hayes hydraulisk broms controller är förmonterade för stål hårdföra huvudledningen, inte gummi, så måste en T-koppling installeras för att acceptera den hårdföra rör försett med styrenheten.
3

Avlägsna trycket nötter från alla tre ändarna av en T-koppling med inline slutar dimensionerad att diametern på existerande bromsledningen och T-line dimensionerad för den hårdföra rör försett med styrenheten. Slip trycket muttrarna från inline slutar över båda rören, ogängade ändar först, sedan flare de exponerade ändar med en 37-graders koningsverktyg.
4

Placera T-koppling mellan de två rören och spin trycket muttrarna tillbaka på trådar i en medurs rotation tills de är tät. Fäst hårdföra rör försett med regulatorn till T-linjen på samma sätt, orientera T-kontakten för att peka mot broms controller, dra åt alla tre tryck nötter med en skiftnyckel.
5 < p> Dra den nya sporre till platsen av bromsen styrenhet, och fäst den med hjälp av förinstallerade tryckmuttern. En silverfärgad metall röret skjuter ut från toppen av enheten, som slutar i en mässing, fästa linan till mässing och dra åt med en skiftnyckel. När de hydrauliska ledningarna är trycksatta en intern kolv trycks in i enheten, är elektrisk kontakt görs, och ström överförs till släpets bromsar.
6

Gör de elektriska anslutningarna. Som med alla elektroniska tröghetsbroms styrenheter, trådarna är färgkodade svart för 12-volts strömkälla, blå för att överföra signalen till släpets bromsar och röda för den bytte sida av bromsljuset kretsen. Anslut den svarta kabeln till en strömkälla som är permanent leva när tändningen slås på, och ansluta den blåa ledningen till terminal fem i skumt. Den vita kabeln är jordanslutningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144200.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.